HomeΚΟΣΜΟΣΟ Πούτιν ανησυχεί για τη γρίπη

Ο Πούτιν ανησυχεί για τη γρίπη

Ρώτησε τους υπουργούς του αν έχουν κάνει εμβόλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ιδιαίτερη ανησυχία για τη γρίπη. Και όχι μόνο φρόντισε να εμβολιαστεί από νωρίς, αλλά θέλησε να μάθει και ποιοι από τους στενούς του συνεργάτες το έχουν πράξει. Η απάντηση όμως τον απογοήτευσε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Πούτιν ζήτησε από την υπουργό Υγείας, Βερόνικα Σκβόρτσοβα, να τον ενημερώσει για το ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάνει μέχρι στιγμής το εμβόλιο για τη γρίπη. Δεν περιορίστηκε σε αυτό όμως, αφού ο Ρώσος πρόεδρος θέλησε να μάθει αν τα μέλη της κυβέρνησης ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, που πρέπει να εμβολιαστούν. «Αυτό εξαρτάται από εσάς», του απάντησε γελώντας η υπουργός και ο Πούτιν αποκρίθηκε «Νομίζω ότι και αυτή είναι μια ομάδα υψηλού κινδύνου, γιατί δουλεύουμε με πολλούς ανθρώπους».

Πούτιν: Αν αρρωστήσετε, είναι αυτοκτονία

Αμέσως μετά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλησε να μάθε πόσοι από τους συνεργάτες του έχουν εμβολιαστεί. «Εχει κάνει εμβόλιο ο πρωθυπουργός; Οχι. Ο επιτελάρχης του προεδρικού γραφείου; Πόσα μέλη της κυβέρνησης έχουν εμβολιαστεί;», ρώτησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στο τραπέζι, γύρω από το οποίο κάθονταν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, σηκώθηκαν μόλις τρία χέρια. «Τέσσερις, γιατί έχω κάνει κι εγώ το εμβόλιο», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και πρόσθεσε αστειευόμενος: «Αν αρρωστήσετε, είναι αυτοκτονία. Πώς θα το λέγατε αν μπορούσατε να το αποφύγετε και δεν το κάνατε; Σκεφτείτε το».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση