HomeHL-GreeceΕπαναστατική Αυτοάμυνα: Προφυλακίζονται οι δύο κατηγορούμενοι τρομοκράτες

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Προφυλακίζονται οι δύο κατηγορούμενοι τρομοκράτες

Επεισόδια στην Ευελπίδων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο κατηγορουμενοι, (ηλικίας 41 και 45 ετών,) για συμμετοχή στην Επαναστατική Αυτοάμυνα. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο κατηγορούμενοι, κατά τις απολογίες τους στον ανακριτή αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Μάλιστα, οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν με ένταση. Αλληλέγγυοι που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια (γύρω στα 50 άτομα) κατα την έξοδο των δύο κατηγορουμένων από το ανακριτικό γραφείο πέταξαν νερά και καφέδες σε δυνάμεις των ΥΜΕΤ και εκείνες απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και βομβίδες κρότου λάμψης.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους οι δυο κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις για πεντε ενεργειες, και ειδικότερα για τρεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη και στις πρεσβείες Μεξικού και Γαλλίας.

Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος τους αφορα στα αδίκηματα των εκρήξεων, δυο απόπειρων ανθρωποκτονιών αστυνομικών. Ακόμη διώκονται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα και ληστεία κατά περίσταση.

Συγκεκριμένα, ο 41χρονος φέρεται να αρνηθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία στο Χολαργό και την συμμετοχή στην οργάνωση.

Κατά πληροφορίες υπιστήριξε πως το μονο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υποθεση ειναι ένα ανώνυμο τηλεφωνημα στην αντιτρομοκρατική που τον κατονόμαζε ως τρομοκράτη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου κατηγορούμενου Κ. Παπαδάκης ανέφερε πως ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπομνημα.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδάκης δήλωσε: «Η Αντιτρομοκρατική έχει αναγκη από επιτυχίες γιατί αυτή ειναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υποθεση ειναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι».

Ακόμη ανέφερε ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση