HomeHL-SportsΤα… χρειάστηκε ο Εργοτέλης και λυτρώθηκε (2-1) στο 96’!

Τα… χρειάστηκε ο Εργοτέλης και λυτρώθηκε (2-1) στο 96’!

Στο τσακ γλίτωσαν τη ζημιά οι «κιτρινόμαυροι» από τη μαχητική Κέρκυρα, που είχε ισοφαρίσει στο 89’-Παρθενική νίκη για την ομάδα του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελικά στη μπάλα ποτέ μην λες ποτέ…

Σε ένα ματς που μέχρι το 89’ δεν είχε τις μεγάλες συγκινήσεις, έγινε συγκλονιστικό μετά το λεπτό εκείνο.

Μιλάμε για το παιχνίδι του Εργοτέλη με την Κέρκυρα με το οποίο ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 2 το απόγευμα της Δευτέρας .

Μεγάλος νικητής ο Εργοτέλης ο οποίος επικράτησε με 2-1 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ η Κέρκυρα παρότι έφτασε πολύ κοντά στον πρώτο της βαθμό, γνώρισε την ήττα στην τελευταία φάση παραμένοντας στο -3 και την προτελευταία θέση.

Ένα ματς το οποίο στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε τις έντονες συγκινήσεις και θα ξεχαστεί γρήγορα, 0-0 το σκορ σε αυτό, ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στους Φαίακες οι οποίοι κοίταζαν πρωτίστως να μην δεχτούν κάποιο γκολ και να κοιτάξουν να βγουν σε κάποια αντεπίθεση χωρίς ωστόσο να φανούν απειλητικοί.

Δεν υπήρχαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, παρά μόνο κάποια σουτ που είτε πέρασαν άουτ, είτε αποτέλεσαν εύκολη λεία για τους δύο τερματοφύλακες.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης με τις αλλαγές του στο δεύτερο μέρος και την είσοδο των Ροβίθη, Μπαράτα θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και όντως από όταν μπήκαν στο γήπεδο, οι Κρητικοί ανέβασαν στροφές και άνοιξαν το σκορ με το γκολ του Κουατένγκ.

Από την άλλη ο Λεωνίδας Βόκολος έριξε στη μάχη τους Αμαραντίδη και Γεωργακόπουλο Κ. θέλοντας η ομάδα του να βγει μπροστά καθώς ήταν ήδη πίσω στο σκορ.

Αφού γλίτωσε το 2-0 σε μία φάση με τον Κουατένγκ, η ομάδα του Ιονίου έφερε το ματς στα ίσια με τον Βουκελάτο, ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση του ενενηνταλέπτου.

Και εκεί που όλα μύριζαν… ισοπαλία στο Παγκρήτιο, ήρθε ο Μανόλης Ροβίθης στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, τέσσερα είχε δείξει ο Γιουματζίδης αλλά κράτησε παραπάνω λόγω τραυματισμών παικτών της Κέρκυρας, με γυριστή κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παγκράτη και να λυτρώσει την ομάδα του.

Γενικά ήταν ένα ματς στο οποίο ο Εργοτέλης δίκαια κέρδισε καθώς έπαιξε πιο ορθολογικά από την επτανησιακή ομάδα, η οποία βασίζεται ως επί το πλείστον σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Λίγες οι καλές φάσεις στο πρώτο μισό με το πλασέ του Κουατένγκ στο 7’ να μπλοκάρει την μπάλα ο Παγκράτης, ενώ στο 21’ ο Μανουσάκης εξ επαφής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της Κέρκυρας.

Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Έφορντ στο 25’, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη επίσκεψή τους στα καρέ του Κατσιμήτρου, αλλά το σουτ του Γεωργακόπουλου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 27’ ο Βουκελάτος εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσιμήτρου που πάντως έλεγχε την πορεία της, ενώ στην τελευταία φάση πριν την ανάπαυλα στο 36’ ο Τσέλιος έκανε το σουτ για να μπλοκάρει την μπάλα ο Παγκράτης.

Εννιά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους από εκτέλεση φάουλ του Βουκελάτου ο Τσιμπούκας με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη έστειλε την μπάλα άουτ, όμως στο 64’ το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους.

Ο Μπούσης από τα αριστερά έκανε την σέντρα με τον Παγκράτη να κάνει άστοχη έξοδο και ο Κουατένγκ που καραδοκούσε έκανε εύκολα στη κενή εστία το 1-0.

Το γκολ αφιερώθηκε από όλους τους παίκτες της κρητικής ομάδας στον μεγάλο άτυχο Γιάννη Ιατρούδη.

Ο σκόρερ του 1-0 είδε την τύχη να του γυρνά την πλάτη στο 68’ όταν το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή κατέληξε σε κόρνερ αφού κόντραρε στον Αγιώτη.

Η Κέρκυρα γλίτωσε το 2-0 και έτσι στο 89’ στην πρώτη της αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ του Εργοτέλη έφτασε στο γκολ.

Πιο συγκεκριμένα ο Μίσκου από τον άξονα πάσαρε στον Αμαραντίδη από τα δεξιά και εκείνος με πάσα βρήκε τον Βουκελάτο ο οποίος με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα του Κατσιμήτρου για το 1-1.

Όλα έδειχναν ισοπαλία στο Ηράκλειο, όμως οι επιπλέον καθυστερήσεις λόγω των τραυματισμών των Βουκελάτου και Παγκράτη έπαιξαν τον ρόλο τους. Και αυτό διότι στο 90+6’ οι Κρητικοί βρήκαν το γκολ της νίκης τους, πρώτης όπως είπαμε στο πρωτάθλημα.

Από σέντρα του Προβυδάκη ο Ροβίθης με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παγκράτη κάνοντας το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από όλους στο Παγκρήτιο σε μία αγχωτική μεν, σημαντική ψυχολογική νίκη δε.

Από τον Εργοτέλη σίγουρα ξεχώρισαν οι Ροβίθης, Μπούσης, Τσέλιος και Κουατένγκ, ενώ από την αξιόμαχη Κέρκυρα οι Βασιλούδης, Βουκελάτος και Τσιμπούκας.

Κίτρινες: 47’ Σπίριακ, 90+4’ Μπάτζιος – 17′ Πιαστόπουλος, 90+4’ Βουκελάτος

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας), Βοηθοί: Αναστασάκης (Χανίων), Κομισοπούλου (Χανίων), 4ος: Σωτηριάδης (Λασιθίου).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Προβυδάκης, Μπούσης, Μπάτζιος, Σπίριακ, Μπρους, Τσέλιος, Kουατένγκ, Μανουσάκης (58’ Ροβίθης), Γροντής (76’ Μπουτσάκης), Έφορντ (61’ Μπαράτα).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Παγκράτης, Πιαστόπουλος, Παναγιωτίδης (76’ Γεωργακόπουλος Κ.), Τσιμπούκας, Αγιώτης, Κρητικός, Βασιλούδης, Βουκελάτος, Γεωργακόπουλος Λ. (86’  Λεπενιώτης), Παυλής (69’ Αμαραντίδης), Μίσκου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση