HomeHL-EconomyΕΝΦΙΑ: Προ των πυλών νέα μείωση

ΕΝΦΙΑ: Προ των πυλών νέα μείωση

«Πρώτη φορά κυβέρνηση μειώνει τον φόρο εισοδήματος» τόνισε ο υπουργός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα με περαιτέρω μειώσεις φόρων από το 2020 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σταϊκούρας αποκάλυψε πως ένα στα τέσσερα «κόκκινα» ακίνητα αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό.

«Ένας στους τέσσερις πολίτες μπορεί να πληρώσει και όμως δεν το κάνει» είπε ο υπουργός Οικονομικών, προαναγγέλλοντας τους πλειστηριασμούς για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ο ίδιος τόνισε ότι ένα εκατομμύριο πολίτες καλύφθηκαν από τις 120 δόσεις και σημείωσε ότι με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση διευκολύνθηκε ήδη το 89% του πληθυσμού.

«Πρώτη φορά κυβέρνηση μειώνει τον φόρο εισοδήματος» τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι όχι απλά δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά θα ενισχυθεί.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι είναι πολύ πιθανό, μετά τον Μάιο του 2020, να μειωθεί κι άλλο ο ΕΝΦΙΑ, ενώ στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Σημείωσε δε, ότι οι συνθήκες ωριμάζουν ώστε το 2020 μαζί με τους θεσμούς να εξεταστεί η μείωση των δημοσιονομικών στόχων.

«Θέλουμε να είναι στο 2% από το 2021 το πλεόνασμα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων σημείωσε:

«Θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων μας».

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε και άλλες αλλαγές, μέσα στον μήνα, για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και για τη φορολοταρία. Συγκεκριμένα, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τα κίνητρα συλλογής e-αποδείξεων, ο υπουργός απάντησε ότι μελετώνται κίνητρα και για τους πολίτες και για τους επαγγελματίες, προκειμένου να μειωθεί η φοροδιαφυγή.

«Αυτό θα αφορά και τη φορολοταρία που πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μελετά πέραν των 1000 ευρώ που δίνονται σήμερα, να επιβραβεύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμα και σε είδος…

Παράλληλα, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί εφάπαξ, τόνισε ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια, ενώ σημείωσε ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα υπάρξει θετική εξέλιξη για την 4η αξιολόγηση.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση