HomeΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ: Οι ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είναι η κανονικότητα της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είναι η κανονικότητα της ΝΔ

«Ο Μητσοτάκης να ζητήσει την παραίτηση Σαλμά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την καταγγελία δικαστών για παρέμβαση από τον Μάριο Σαλμά.

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς έκανε τηλεφωνική παρέμβαση σε δικαστή, ζητώντας την επίσπευση εκκρεμούς δικαστικής απόφασης που τον αφορά. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία πάντα, ο κ. Σαλμάς έκανε την ίδια παρέμβαση και σε εισαγγελέα.

«Πιστεύαμε ότι το θράσος της ΝΔ εξαντλήθηκε στην προσπάθειά της να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκάνδαλο αλλά σκευωρία. Κάναμε λάθος. Η καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για ωμή παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά, ο οποίος απαίτησε τηλεφωνικά από Δικαστή και Εισαγγελέα «την επίσπευση της εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά», επιβεβαιώνει ποια είναι η αντίληψη της ΝΔ για τη διάκριση των εξουσιών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει την παραίτηση Σαλμά

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει την παραίτηση του Μάριου Σαλμά.

«Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν ποια είναι η κανονικότητα της ΝΔ στην οποία επέστρεψε ο τόπος. Η κανονικότητα της αυθαιρεσίας και των ωμών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, η κανονικότητα του κράτους της Δεξιάς. Σε μια χώρα της ΕΕ που δεν προσομοιάζει με την Ουγγαρία του Όρμπαν, θα αναμέναμε το αυτονόητο: Μετά την καταγγελία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Πρωθυπουργός σήμερα κιόλας να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση