HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Νεκρός εργαζόμενος εστιατορίου από χημική αντίδραση καθαριστικού πατώματος

ΗΠΑ: Νεκρός εργαζόμενος εστιατορίου από χημική αντίδραση καθαριστικού πατώματος

10 ακόμη διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χημική αντίδραση καθαριστικού πατώματος προκάλεσε τον θάνατο ενός εργαζόμενου και τη μεταφορά στο νοσοκομείο ακόμη δέκα ανθρώπων το απόγευμα της Πέμπτης στην πόλη Μπέρλιγκτον της Μασαχουσέτης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης έλαβε μια κλήση στις 5.30 το απόγευμα για το περιστατικό σε ένα από τα καταστήματα γνωστής αλυσίδας στις ΗΠΑ, του Buffalo Wild Wings. Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως ένας άνδρας είχε πέσει στο πάτωμα με έντονα τα συμπτώματα ναυτίας. Παρά την κινητοποίηση των αρχών, ο άνδρας κατέληξε λίγο αργότερα.

Όπως ανέφερε στις αρχές ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της πόλης, Μάικλ Πάτερσον, δέκα ακόμη άνθρωποι αισθάνθηκαν δυσφορία, ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή και διακομίστηκαν σε δύο νοσοκομεία του Μπέρλιγκτον όπου και νοσηλεύονται. Παρότι τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και φόρεσαν μάσκες οξυγόνου, η κατάσταση της υγείας ορισμένων εξ αυτών κρίνεται σοβαρή.

Σε καθαριστικό πατώματος αποδίδεται η χημική αντίδραση

Οι Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν πως σύμφωνα με όσα τους ανέφεραν οι εργαζόμενοι, η χημική αντίδραση ξεκίνησε έπειτα από χρήση ενός κοινού καθαριστικού που χρησιμοποιείται ευρέως στη χώρα για το καθάρισμα πατωμάτων. «Πρόκειται για ένα προϊόν που, όπως διαπιστώσαμε κυκλοφορεί ευρέως στην αγορά για τον καθαρισμό πατωμάτων. Για κάποιο λόγο απόψε, υπήρξε μια αντίδραση που οδήγησε σε όλο αυτό» δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό, αν οι εργαζόμενοι ανάμειξαν το καθαριστικό Super 8, όπως ονομάζεται, με κάποιο άλλο προϊόν, που προκάλεσε την θανατηφόρα χημική αντίδραση.

Το εστιατόριο γέμισε καπνούς από το καθαριστικό πατώματος

Σύμφωνα με μαρτυρία πελάτη που βρισκόταν εντός του Buffalo Wild Wings, τις οποίες και μεταδίδει το NBC της Βοστόνης, πυκνός καπνός μια μυρωδιά που έμοιαζε με χλωρίνη άρχισε να αναδύεται στο κατάστημα. Αρχικά, οι εργαζόμενοι υπήρξαν καθησυχαστικοί, ενώ προσπαθούσαν να καθαρίσουν το χημικό από το πάτωμα. Λίγο αργότερα, κάποιος από αυτούς άνοιξε ένα παράθυρο και οι πελάτες οδηγήθηκαν εκεί προκειμένου να εισπνεύσουν καθαρό αέρα.

Όταν έφτασε η Πυροσβεστική, άνδρες του σώματος μπήκαν στο κτίριο με αντιασφυξιογόνες μάσκες και έβγαλαν όλους τους ανθρώπους έξω από το κατάστημα. Η Πυροσβεστική αναφέρει πως το Buffalo Wild Wings παρέμεινε κλειστό όλοι νύχτα, ενώ συνέστησε στους υπεύθυνους να πραγματοποιηθεί προσεκτικός έλεγχος και καθαρισμός πριν την επαναλειτουργία του.

Τι αναφέρει η εταιρία για το δυστύχημα με το καθαριστικό πατώματος

«Είμαστε σοκαρισμένοι και θλιμμένοι με την είδηση του φρικτού δυστυχήματος στο franchise κατάστημα και εργαζόμαστε στενά με τους υπευθύνους και τις αρχές ενώ πραγματοποιούν έρευνες για το περιστατικό» γράφει σε ανακοίνωση της η αλυσίδα Buffalo Wild Wings, της οποίας το λογότυπο έφερε το κατάστημα στην πόλη Μπέρλιγκτον.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση