HomeHL-9Στην.. φυλακή οι τρεις από τους έξι που είχαν «ταράξει» στις κλοπές το Αρκαλοχώρι

Στην.. φυλακή οι τρεις από τους έξι που είχαν «ταράξει» στις κλοπές το Αρκαλοχώρι

Απολογήθηκαν σήμερα στον ανακριτή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο για την φυλακή έλαβαν οι τρεις από τους έξι συλληφθέντες που συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση που φαίνεται πως είχε «ρημάξει» στις κλοπές το Αρκαλοχώρι.

Και οι έξι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Από τους έξι οι τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται συνολικά 18 άτομα και συγκεκριμένα από 16 αλλοδαπούς (14 άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας από 19 έως 48 χρόνων και δύο Έλληνες 33 και 67 ετών.

Το 2012 ξεκίνησε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης

Από το 2012 οπότε και ξεκίνησε η παράνομη δράση τους, μέχρι και σήμερα τα μέλη της οργάνωσης προχώρησαν σε 77 κλοπές – διαρρήξεις και πέντε απόπειρες σε σπίτια, αποθήκες, ναούς αλλά και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στο Αρκαλοχώρι.

Μάλιστα, η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ (Μόνο τα μετρητά που έκλεψαν ήταν 68.200 ευρώ!).

Οι αρχές κατάφεραν και συνέλαβαν τους έξι ενώ αναζητούν τους υπόλοιπους 12, κάποιοι από τους οποίους φαίνεται να έχουν φύγει εκτός Κρήτης.

Τα… ευρήματα των αρχών

Η σύλληψη των έξι έγινε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών. Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 12 ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστές, οθόνες κτλ), 7 κινητά τηλέφωνα, εκκλησιαστικά είδη, 15 μαχαίρια, 7 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση