HomeHL-9Συνάντηση σε καλό κλίμα αλλά χωρίς απαντήσεις

Συνάντηση σε καλό κλίμα αλλά χωρίς απαντήσεις

Στην Αθήνα οι αγρότες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις απαντήσεις της Υφυπουργού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένουν οι αγρότες μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκαν χθες το απόγευμα οι εκπρόσωποι των αγροτικών Συλλόγων Ιεράπετρας, Σητείας, Κουντούρας και Τυμπακίου, όπου είχαν συνάντηση με την Υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή.

Θέματα συζήτησης ήταν τα μέτρα προστασίας κατά του φονικού εντόμου Tuta Absoluta που συνεχίζει το καταστροφικό του έργο, το Μεταφορικό Ισοδύναμο, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τις ενισχύσεις μέσω του De minimis.

Η συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, χωρίς όμως να δοθεί κάποια συγκεκριμένη απάντηση για κανένα από τα μαίζονα θέματα.

Η Υφυπουργός βέβαια είπε πως θέλει να εξετάσει ενδελεχώς τα προβλήματα που τέθηκαν, τάχθηκε στο πλευρό των αγροτών, λέγοντας τους πως έχουν δίκιο, ενώ δεσμεύτηκε να απαντήσει εγγράφως στο επόμενο διάστημα, για να τους ενημερώσει για ποια από τα παραπάνω θέματα και με ποιο τρόπο, θα μπορέσει να βοηθήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Μανώλης Ορφανουδάκης σημείωσε πως η κ. Αραμπατζή, έδωσε δίκιο στους αγρότες, τόσο στο θέμα της Τuta, όσο και σε αυτό της αποζημίωσης τους μέσω του De minimis, αλλά και του Μεταφορικού Ισοδύναμου. «Αυτό που μας είπε όμως είναι ότι πρέπει να εξετάσει τις δυνατότητες που υπαρχουν, αλλά και όλες τις παραμέτρους που μπορεί να υπαρχουν, προκειμένου να μας απαντήσει, όχι μόνο άμεσα, αλλά και ουσιαστικά, προσφέροντας μας λύσεις. Είμαστε εν αναμονή λοιπόν για να δούμε τις κινήσεις που θα γίνουν», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ορφανουδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση