Με στόχο τον εντοπισμό των παραβατών που εξακολουθούν να μην τηρούν τον ΚΟΚ, μικτά κλιμάκια της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας προχωρούν σε ακόμη πιο «εντατικά» μπλόκα.

Τα κλιμάκια της Τροχαίας κινούνται τόσο κεντρικά της πόλης, όσο και σε άλλες περιοχές του Ηρακλείου, μοιράζοντας κλήσεις και πρόστιμα, ειδικά από τη στιγμή που πολλοί πολίτες, εξακολουθούν να μιλούν στα κινητά τους οδηγώντας, να κλείνουν διαβάσεις ΑμεΑ, να παρκάρουν σε σημεία όπου απαγορεύεται η στάθμευση και να μην φορούν κράνος όταν οδηγούν τα δίκυκλα τους.

Ο γερανός της Τροχαίας πάντως έκανε ήδη την εμφάνισή του στην… «καρδιά» του κέντρου του Ηρακλείου απομακρύνοντας σταθμευμένα οχήματα που είχαν παρκάρει παράνομα, σε μια προσπάθεια να «ανασάνει» η πόλη από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με τους οδηγούς που δεν συμμορφώνονται να δέχονται τις ανάλογες κυρώσεις.

Τα οχήματα που απομακρύνονται μεταφέρονται σε κλειστό χώρο στην Αλικαρνασσό ωστόσο οι παραβάτες θα πρέπει να πληρώσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, προκειμένου να πάρουν πίσω το όχημά τους.

Εκτός από την παράβαση που καλείται να πληρώσει, θα πρέπει να προμηθευτεί παράβολο έναντι ποσού που ορίζεται. Με αυτό το παράβολο θα πρέπει να πάει στην Τροχαία, όπου θα καταβάλει και το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε ημέρα που το όχημα παραμένει ακινητοποιημένο.

Το κόστος φύλαξης διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση