Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου στη μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας άσκηση «Μέδουσα 9». Η άσκηση ολοκληρώνεται την Παρασκευή, αλλά την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε το σενάριο αποβατικής ενέργειας στην ακτή του Μάλεμε στα Χανιά Κρήτης.

stratiotes_askish_
Οι επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις και των τριών χωρών υλοποίησαν πλήθος στρατιωτικών γυμνασίων: αμφίβιες επιχειρήσεις, σενάρια αεράμυνας, ανορθόδοξου πολέμου, απόβασης καθώς και άμυνας σε ασύμμετρες απειλές.

Παρόντες στην άσκηση ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης και ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αχμέντ Ζακί. Επίσης οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιουμης. Την παρακολούθησαν όμως από κοντά και παρατηρητές από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαρόκο, Μπαχρέιν, Νότιο Κορέα, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Σερβία και ΗΠΑ.
alexiptotistes
Πηγή: skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση