HomeΚΡΗΤΗΣυνάντησης ανταλλαγής πρακτικών του έργου BRANDTour – Interreg Europe

Συνάντησης ανταλλαγής πρακτικών του έργου BRANDTour – Interreg Europe

«Οικοδομώντας Περιφερειακές Δράσεις για Νέα ανάπτυξη του Τουρισμού» στη Φλωρεντία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην 9η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών του Ευρωπαϊκού Έργου BRANDTour – Interreg Europe, «Οικοδομώντας Περιφερειακές Δράσεις για Νέα ανάπτυξη του Τουρισμού» που  πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε-οργανώθηκε από την Περιφέρεια της Τοσκάνης και το Τουριστικό συμβούλιο της Τοσκάνης.

Το έργο BRANDTour στοχεύει στην ενίσχυση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων μέσω της ανάδειξης και προώθησης λιγότερο γνωστών προορισμών, της αξιοποίησης τοπικών σημείων ενδιαφέροντος μέσω του μάρκετινγκ και της ανάπτυξης συνεργειών για την προώθηση, την καινοτομία, τη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς καθώς και την ανάπτυξη εξατομικευμένων τουριστικών πακέτων.

3

Η Περιφέρεια Κρήτης, μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών, έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση των τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και άλλων φορέων του τουρισμού, για την ανάπτυξη νέων ανταγωνιστικών τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Στη διάρκεια της συνάντησης, προβλήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης το νέο διαφημιστικό βίντεο του έργου BRANDTour, όπου έλαβε θετικές κριτικές από τους συμμετέχοντες. Συνεχίζοντας την κύρια σύνοδο της συνάντησης του έργου, κάθε εκπρόσωπος των εταίρων του έργου παρουσίασε τα αντίστοιχα σχέδια δράσης που σχεδιάστηκαν για τις ανάγκες του έργου, ενώ ακολούθησε εποικοδομητική ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες τοπικούς φορείς.

4

Μετά τη συνάντηση του έργου, πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση της Διευθύνουσας Επιτροπής του έργου BRANDTour, όπου οι εταίροι του έργου συζήτησαν για την πρόοδο του έργου, τα θέματα διαχείρισης και επικοινωνίας και τις επικείμενες ενέργειες. Η 1η μέρα του ILE ολοκληρώθηκε με τις συνόδους συνέντευξης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης για τις ανάγκες του γυρίσματος για να δημιουργήσει ένα βίντεο για κάθε εταίρο του έργου.

Η δεύτερη ημέρα του 9ου ILE ήταν αφιερωμένη στις επισκέψεις μελέτης γύρω από την Τοσκάνη, προκειμένου οι εταίροι του προγράμματος να μάθουν περισσότερα για τις βέλτιστες πρακτικές της Τοσκάνης. Συγκεκριμένα, οι εταίροι του έργου επισκέφθηκαν:

-Περιοχή Val di Chiana, Ιστορικό κέντρο Montepulciano και ένα ιστορικό κελάρι (GP – Valdichiana Living)

-Οινοποιείο Salcheto (GP – Wine Architecture) και

-Villa Corsini a Mezzomonte, χώρος γαμήλιων εκδηλώσεων, την παρουσίαση του οποίου έκανε ο κ. Tommaso Corsini, ιδιοκτήτης της Villa Corsini (GP – Love me in Tuscany).

Στη τριήμερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Βασιλική Μαδούλκα, Αναπληρώτρια προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση