Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι έξι συλληφθέντες της 18μελούς εγκληματικής οργάνωσης που είχαν «ρημάξει» το Αρκαλοχωρι πραγματοποιώντας 77 κλοπές.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι αρχές εξάρθρωσαν χθες την εγκληματική οργάνωση μετά από πολύχρονη έρευνα.

Τα μέλη της οργάνωσης

18 είναι συνολικά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε… ταράξει ολόκληρο το χωριό με κλοπές.

Πρόκειται για 16 αλλοδαπούς (14 άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας από 19 έως 48 χρόνων και δύο Έλληνες 33 και 67 ετών.

Οι αρχές κατάφεραν και συνέλαβαν τους έξι αλλοδαπούς ηλικίας από 20 έως 46 χρόνων που πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και των υπολοίπων, κάποιοι από τους οποίους φαίνεται να έχουν φύγει εκτός Κρήτης.

img_20191105_182530

img_20191105_182102

(Κάποια από τα κλοπιμαία της εγκληματικής οργάνωσης)

Το 2012 άρχισε η παράνομη δράση τους

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικές αρχές, άρχισε το 2012.

Από τότε μέχρι και σήμερα τα μέλη της οργάνωσης προχώρησαν σε 77 κλοπές – διαρρήξεις και πέντε απόπειρες σε σπίτια, αποθήκες, ναούς αλλά και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στο Αρκαλοχώρι.

Μάλιστα, η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ (Μόνο τα μετρητά που έκλεψαν ήταν 68.200 ευρώ!).

Τα… ευρήματα των αρχών

Η σύλληψη των έξι έγινε χθες μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 12 ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστές, οθόνες κτλ), 7 κινητά τηλέφωνα, εκκλησιαστικά είδη, 15 μαχαίρια, 7 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων και πλήθος διαρρηκτικών εργαλειών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση