HomeHL-Culture«Συναίσθημα delivery» του Μάριου Λεβέντη

«Συναίσθημα delivery» του Μάριου Λεβέντη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αγάπη είναι η πιο φυσιολογική αντίδραση της ύπαρξης. Κρίνεται στα σημεία και στην ανωτερότητα της ανιδιοτέλειας. Είναι το πιο ελκυστικό από τ’ ανεξήγητα. Μια πολύτεκνη μητέρα που γεννάει συνεχώς κι άλλη αγάπη, χωρίς καν να πονηρευτεί να προνοήσει μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Είναι μέσα μας, έχοντας το μεγαλύτερο τακτ. Δε φοβάται την ηλικία του, θέλει συνέχεια να μεγαλώνει. Η μόνη της απαίτηση είναι να διεκδικεί πάντα δρόμο, χωρίς να σταματάει σε φανάρια. Ένα συναίσθημα delivery δεν είναι δίκαιο για κανέναν.

Το κίνητρο για ν’ αγαπάμε, δεν μπορεί να σκαρφαλώνει σε μια σέλα από μηχανάκι και να πηγαίνει την παραγγελία μας. Να χτυπάει το κουδούνι δεξιά κι αριστερά μέχρι να ανοίξει ο υποψήφιος πεινασμένος. Όση φτώχεια, όση ψευτιά κι αν μας διακρίνει, η αγάπη θα επιμένει σαν τη μεγαλύτερη πείνα απ’ όλες και η γκρίνια για εμάς τους ανθρώπους, θα παραμένει κεντρικός ήχος της κλήσης μας.

Αν κάπως μπερδέψαμε τα λόγια μεταξύ μας, συνέβη γιατί αντί να καλούμε την αγάπη την παρακαλούμε. Η ανάγνωσή μας όμως, γίνεται τόσο μεγαλειώδης όταν προδίδεται που διαβάζει ξεκάθαρα το νόημα: ξέρει ότι αυτό που τους προσφέρουμε και μας προσφέρουν δεν είναι η καυτή μας έγνοια αλλά μια παγερή λύπηση στο χαλάκι της εισόδου, που ούτε στα πιο καλοπροαίρετα μικροκύματα δεν σώζει τη φρεσκάδα του.

Καλύτερα να μην ανεβάζουμε τα συναισθήματά μας στην μηχανή. Ακόμα κι αν τους φοράμε κράνος, είναι πολλά που θέλουν να μας πάρουν το κεφάλι και φεύγει κόσμος άδικα.  Κανείς δεν είναι διανομέας κανενός, ούτε το παιδί για τα θελήματα.  Ο καθένας από μας είναι ένα μωρό που θέλει την αγάπη που δίνει και δέχεται αποστειρωμένη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση