Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης ζήτησε και πήρε ο 54χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας από την αστυνομία ως ο δράστης των δύο ληστειών που σημειώθηκαν στα σούπερ μάρκετ της Μάχης Κρήτης αλλά και της λεωφόρου 62 Μαρτύρων.

Ο εισαγγελέας Ηρακλείου του άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροήν και παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατάφεραν και τον εντόπισαν πριν προχωρήσει σε άλλη μία ληστεία αφού κατάφεραν να συλλέξουν υλικό από κάμερες ασφαλείας προσπαθώντας να εξακριβώσουν την ταυτότητα του. Από κει κι έπειτα ο εντοπισμός του ήταν θέμα χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για άστεγο που δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές και ο οποίος συνελήφθη στην οδό Μάχης Κρήτης, κοντά στο σημείο δηλαδή που διέπραξε τη ληστεία την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πάνω του είχε ένα ψεύτικο πιστόλι με το οποίο προφανώς ζητούσε από τους υπάλληλους να του δώσουν τα χρήματα της ταμειακής μηχανής, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι βρέθηκαν σε κάποιο σακίδιο και τα ρούχα τα οποία φορούσε όταν διέπραξε τις ληστείες, από τις οποίες τελικά κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το ποσό των 1400 ευρώ. Τα ρούχα του μάλιστα αναγνωρίστηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες των σούπερ μάρκετ.

Από την πρώτη ληστεία που διέπραξε στις 23 Οκτωβρίου απέσπασε με τη χρήση όπλου 800 ευρώ ενώ από τη δεύτερη, το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου το ποσό των 600 ευρώ.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση