HomeHL-TOPΆστεγος ο ληστής των σούπερ μάρκετ- Τα ρούχα του τον «ταυτοποίησαν»

Άστεγος ο ληστής των σούπερ μάρκετ- Τα ρούχα του τον «ταυτοποίησαν»

Πότε οδηγείται στον Εισαγγελέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, κατάφεραν και τον εντόπισαν πριν προχωρήσει σε άλλη μία ληστεία.

Ο λόγος για τον 54χρονο ληστή των σούπερ μάρκετ ,ο οποίος είναι Έλληνας και συνελήφθη σήμερα το πρωί από την αστυνομία καθώς βρίσκεται πίσω από τις δύο ληστείες που σημειώθηκαν στα σούπερ μάρκετ της Μάχης Κρήτης αλλά και της λεωφόρου 62 Μαρτύρων.

Οι αξιωματικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που είχαν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας προσπαθώντας να εξακριβώσουν την ταυτότητα του, δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πάνω του είχε ένα ψεύτικο πιστόλι με το οποίο προφανώς ζητούσε από τους υπάλληλους να του δώσουν τα χρήματα της ταμειακής μηχανής, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι βρέθηκαν σε κάποιο σακίδιο και τα ρούχα τα οποία φορούσε όταν διέπραξε τις ληστείες, από τις οποίες τελικά κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το ποσό των 1400 ευρώ. Τα ρούχα του μάλιστα αναγνωρίστηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες των σούπερ μάρκετ.

Από την πρώτη ληστεία που διέπραξε στις 23 Οκτωβρίου απέσπασε με τη χρήση όπλου 800 ευρώ ενώ από τη δεύτερη, το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου το ποσό των 600 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για άστεγο που δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές και ο οποίος συνελήφθη στην οδό Μάχης Κρήτης, κοντά στο σημείο δηλαδή που διέπραξε τη ληστεία την 1η Νοεμβρίου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας ενώ ο 54χρονος θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο υποθέσεις ληστείας οι οποίες διαπράχθηκαν την 23.10.2019 και την 01.11.2019 το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη, 54χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για το αδίκημα της ληστείας.

Ειδικότερα, την 23.10.2019 το βράδυ, άγνωστο άτομο με την απειλή και χρήση όπλου αφαίρεσε από υπάλληλο καταστήματος το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Επιπλέον, την 01.11.2019 το βράδυ, άγνωστο άτομο με την απειλή και χρήση όπλου αφαίρεσε από υπάλληλο καταστήματος το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 54χρονος διέπραξε τις εν λόγω ληστείες.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 54χρονος, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου«.

Διαφήμιση
Διαφήμιση