HomeΚΡΗΤΗΟλοκληρώνονται οι διαδικασίες για την έναρξη τμημάτων μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την έναρξη τμημάτων μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο

Eρώτηση Βαρδάκη για το θέμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η λειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης ξενοδοχοϋπαλλήλων για την περίοδο 2019-2020 έχει δρομολογηθεί, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Ο κ. Βαρδάκης σε πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού,είχε αναφερθεί στις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος 4547/18), με τις οποίες εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις εκσυγχρονισμού και ουσιαστικής βελτίωσης των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης, ώστε το περιεχόμενο τους να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα χαρακτηριστικά του τουριστικού τομέα και στις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και την απόφαση του πρώην Υπουργού Τουρισμού, τον Μάιο 2019, μετά και από συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουρισμού, για επαναλειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης στο Ηράκλειο. Τότε είχε λάβει τη δέσμευση από τον κ. Υπουργό ότι καταβάλλονται προσπάθειες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι ενέργειες για την επαναλειτουργία τους.

Πράγματι, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου, στις 24/10/19 προκηρύχθηκε και ολοκληρώθηκε στις 1/11/19, η εισαγωγή 810 μετεκπαιδευόμενων για την περίοδο 2019-2020 και στο Ηράκλειο θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες: Υπηρεσία Υποδοχής, Επισιτισμός, Μαγειρική Τέχνη και Οροφοκομία.

Επίσης στις 21/10/19 προκηρύχθηκε η πρόσληψη 95 ατόμων διδακτικού προσωπικού για την λειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης.

Ο κ. Βαρδάκης με αφορμή την εξέλιξη των διαδικασιών, δήλωσε ότι «με κατάλληλη πίεση προς το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και την πολιτική βούληση που επέδειξε η προηγούμενη ηγεσία του, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε τα τμήματα μετεκπαίδευσης στον τουρισμό να εκκινούνται πάλι. Ωστόσο δεν εφησυχαζόμαστε μέχρι να διαπιστώσουμε την απρόσκοπτη έναρξη και λειτουργία των 4 τμημάτων στο Ηράκλειο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση