HomeΚΡΗΤΗΕπιτυχημένο ο συνέδριο για την διαχείριση θυτών σεξουαλικής βίας

Επιτυχημένο ο συνέδριο για την διαχείριση θυτών σεξουαλικής βίας

Από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχείρισης Θυτών, Work With Perpetrators ΕΝ (WWP) που οργανώθηκε στις 23-25 Οκτωβρίου 2019,  στο Ηράκλειο Κρήτης, την οργάνωση του οποίου ανέλαβε ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου».

Το Συνέδριο είχε κεντρικό θέμα του τη διαχείριση θυτών σεξουαλικής βίας που άνοιξε με την παρουσία της, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας, Κα Μαρία Συρεγκέλα, και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας και Φορέων της πόλης μας.

Βασικός ομιλητής του Συνεδρίου ήταν ο διακεκριμένος ψυχο-εκπαιδευτής και ειδικός στη διαχείριση θυτών στις Η.Π.Α., Rus Edwin Funk.

Στα workshops που ακολούθησαν όλο το διήμερο, αναλύθηκαν σε βάθος τα αποτελέσματα έργων που έχουν υλοποιηθεί για τη διαχείριση θυτών βίας καθώς και ο τρόπος αξιολόγησης και διαχείρισής τους. Έγινε επίσης αναλυτική αναφορά στον ρόλο της πορνογραφίας σε συνάρτηση με τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του θύτη.

Το Ετήσιο Συνέδριο έκλεισε με ουσιαστικά και σημαντικά αποτελέσματα.  Οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά, στο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» ευχαριστεί ιδιαίτερα το Λαογραφικό Όμιλο «Λάζαρος & Μανόλης Χνάρης», για την αφιλοκερδή παρουσία του στην Κρητική Βραδιά, που διοργανώθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019. Επίσης ευχαριστεί τη Διοίκηση και το προσωπικό του Aquila Atlantis Hotel για την άψογη συνεργασία, καθώς και τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την κάλυψη των εργασιών του Συνεδρίου.

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», ως οργανωτής του Συνεδρίου, απέδειξε την άρτια οργάνωση και αξιοπιστία του στο αντικείμενο, καθώς είναι ο μοναδικός φορέας στην Κρήτη και την Ελλάδα που εμπλέκεται στην προβληματική διαχείρισης θυτών ενδοοικογενειακής βίας, στο πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης της κακοποίησης, αντικείμενο με το οποίο ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση