HomeΕΛΛΑΔΑΣτους δρόμους οι κάτοικοι των Εξαρχείων για το Airbnb και την αστυνόμευση

Στους δρόμους οι κάτοικοι των Εξαρχείων για το Airbnb και την αστυνόμευση

Κινητοποιήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στους δρόμους βγήκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι κάτοικοι των Εξαρχείων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το φαινόμενο βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb και για τις διώξεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών.

Η κινητοποίηση με τον τίτλο «Μένω Εξάρχεια. Είναι έγκλημα;» διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων, με τη συμμετοχή μουσικών και της Χορωδίας Εξαρχείων.

ÁÈÇÍÁ - ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ ÔÇÓ ÐÑÙÔÏÂÏÕËÉÁÓ ÊÁÔÏÉÊÙÍ ÔÙÍ ÅÎÁÑ×ÅÉÙÍ(EUROKINISSI/×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ)

Στο κείμενο που μοίρασαν αναφέρονται στο φαινόμενο του Airbnb τονίζοντας ότι «βγαίνουμε από τα σπίτια μας, πριν μας πετάξουν έξω». Οι διοργανωτές εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και την αντίθεσή τους στην ιδιαίτερα έντονη παρουσία αστυνομικών στην περιοχή.

«Ζούμε και δρούμε στα Εξάρχεια και δεν είναι έγκλημα!» σημείωναν στην κατακλείδα του καλέσματος για την κινητοποίηση που έγινε στην πλατεία Εξαρχείων, κατά την οποία έγιναν ομιλίες και για το ζήτημα των ναρκο-μαφιών που δρουν στην περιοχή.

ÁÈÇÍÁ - ÄÉÁÌÁÑÔÕÑÉÁ ÔÇÓ ÐÑÙÔÏÂÏÕËÉÁÓ ÊÁÔÏÉÊÙÍ ÔÙÍ ÅÎÁÑ×ÅÉÙÍ(EUROKINISSI/×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ)

Οργανώνονται και στο Κουκάκι κατά του Airbnb

Σχεδόν την ίδια ώρα, κάτοικοι του Κουκακίου και των γύρω περιοχών μαζεύτηκαν για να συζητήσουν για το φαινόμενο του Airbnb, και εν γένει των βραχυχρόνιων μισθώσεων, στον πεζόδρομο Ολυμπίου με Φαλήρου.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κουκακίου και γύρω περιοχών επισημαίνει ότι λόγω της κουλτούρας του Airbnb παρατηρούνται τεράστιες αυξήσεις στα ενοίκια και εξώσεις «από κερδοσκόπους ιδιοκτήτες», καθώς και μείωση του μονίμου πληθυσμού και των διαθέσιμων κατοικιών.

«Το ζήτημα της στέγασης, με την ανάπτυξη της πρακτικής της βραχυχρόνιας μίσθωσης (π.χ. airbnb) αποτελεί βραχνά για τους μόνιμους κατοίκους. Η κατοικία μετατρέπεται σε τουριστικό κατάλυμα και ο/η ιδιοκτήτης/τρια σε επιχειρηματία-κερδοσκόπο, όπου είτε εξαναγκάζει σε έξωση τους ενοικιαστές, είτε τους εκβιάζει με υπέρογκη αύξηση ενοικίου» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η ομάδα που αντιτίθεται στο Airbnb και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις καλεί κάθε Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι, σε συνέλευση στο σημείο (Ολυμπίου με Φαλήρου) με το σύνθημα «θέλουμε γειτονιές, όχι τουριστικά θέρετρα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση