HomeHL-SportsΑνέστης Νάστος: Επιστροφή στην… κανονικότητα

Ανέστης Νάστος: Επιστροφή στην… κανονικότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα προβλήματα για τον ΟΦΗ δεν λείπουν ενόψει του σημαντικού εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΛ (15:00).

Ο Γιώργος Σίμος είχε ήδη αποφασίσει ότι στο ματς με τους «βυσσινί» θα εκτίσει την ποινή του ο Χουάν Νέιρα, μετά τη συμπλήρωση καρτών, όμως δεν υπολόγιζε και στην απώλεια του έτερου πόλου της μεσαίας γραμμής, Μεγκέλ Μεγιάδο.

Το «alter ego» του Νέιρα, αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο από την περασμένη Κυριακή μετά τη νίκη επί της Ξάνθης και πλέον τα δύο από τα τρία βασικά ανασταλτικά και κεντρικά χαφ των Κρητικών δεν βρίσκονται στη διάθεση του Έλληνα προπονητή.

Ψάχνοντας τον… λαγό που θα επιστρατεύσει από το καπέλο του, το πιο πιθανό σενάριο είναι η μετατόπιση του κάπτεν στη φυσική του θέση.

Ο Ανέστης Νάστος, ο αρχηγός των Ομιλητών, μπορεί φέτος να υιοθέτησε τον ρόλο του σέντερ μπακ και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία μετά από οκτώ αγωνιστικές, όμως πριν από την έναρξη της τρέχουσας σεζόν αποτελούσε έναν κατεξοχήν αμυντικό μέσο, μετρώντας 73 συμμετοχές με τους «ασπρόμαυρους» ως εξάρι και άλλες πέντε ως οκτάρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η προηγούμενη αγωνιστική περίοδος, στα τελευταία 100 ματς μετρούσε 99 (!) συμμετοχές σε θέσεις του άξονα και μία μόνο ως δεξιός μέσος. Το απόλυτο μηδενικό δηλαδή στην αμυντική γραμμή.

Ως εκ τούτου, μπορεί η ανάγκη να επιτάσσει αλχημείες από τον coach Σίμο, ωστόσο, το ρίσκο σε αυτήν την περίπτωση φαντάζει ελάχιστο ως μηδενικό καθώς η εμπειρία του Νάστου λειτουργεί ως παράγοντας «x» ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΛ.

Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες θέσεις που επηρεάζονται από το… ντόμινο αλλαγών στη μεσαία γραμμή, ο Ναμπί αναμένεται να βρεθεί παρτενέρ του Νάστου και από κει και πέρα το έτερο συμπλήρωμα θα κριθεί από την διάταξη στην οποία θα κατασταλάξει ο προπονητής του ΟΦΗ, καθώς δεν αποκλείεται η μεταβολή του συστήματος ώστε να χωρέσει ένας πιο επιθετικογενής παίκτης σε καθαρόαιμο ρόλο.
Στην αμυντική γραμμή, οι λύσεις περισσεύουν ακόμα και χωρίς τον αρχηγό, με τον Γιώργο Κουτρουμπή να είναι ο επικρατέστερος για να πάρει φανέλα βασικού, πλαισιώνοντας κατά πάσα πιθανότητα τον Κώστα Γιαννούλη στο κεντρικό δίδυμο.
Διαφήμιση
Διαφήμιση