HomeHL-9Χρέος 3 εκ. ευρώ «πνίγει» το Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Χρέος 3 εκ. ευρώ «πνίγει» το Δήμο Μινώα Πεδιάδος

«Kαυτή πατάτα» στα χέρια του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λύση στο χρέος που υπάρχει και «καίει» το Δήμο Μινώα Πεδιάδας αναζητά η Δημοτική Αρχή, πριν αυτή η «καυτή πατάτα», «σκάσει» στα χέρια του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη.

Μιλάμε για ένα χρέος της τάξης των 3.010.000 ευρώ, για το οποίο η Δημοτική Αρχή αναζητά τρόπους για να διευθετήσει. Το χρέος αυτό προέκυψε πριν από αρκετά χρόνια, όταν ακόμη υφίστατο ο Δήμος Αρκαλοχωρίου, μέσα από τη λειτουργία μιας εταιρείας.

Η εταιρεία αυτή το 2017 έκλεισε με χρέη 2 εκ. 675 χιλιάδων ευρώ, τα οποία ως σήμερα με τις προσαυξήσεις έφτασαν στα 3.010.000 ευρώ.

Είναι ένα ποσό που έχει προκύψει από το βασικό χρέος, συν τις προσαυξήσεις από την Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και ένα τραπεζικό δάνειο.

Ζητούμενο πλέον, όπως τονίστηκε από την πλευρά του Δημάρχου να διευθετηθεί το ζήτημα άμεσα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για το θέμα τους δημοτικούς συμβούλους, λέγοντας πως μέσα στον επόμενο μήνα είναι πιθανό να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τη διευθέτηση του ζητήματος. Πολύ πιθανόν λοιπόν να υπάρξουν κινήσεις τις επόμενες ημέρες, ώστε τουλάχιστον ο Δήμος να πληρώσει το χρέος, μπαίνοντας σε καθεστώς ρύθμισης, χωρίς τις προσαυξήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη μέρα για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, μόνο εύκολη δεν θα είναι καθώς αυτή τη στιγμή ο Δήμος δεν μπορεί να κλείσει έναν ισολογισμό ισοσκελισμένο, κάτι που είναι προϋπόθεση για τη μελλοντική λειτουργία του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση