HomeHL-WorldΚατακραυγή για τη χρήση ζωντανών γουρουνιών σε crash test

Κατακραυγή για τη χρήση ζωντανών γουρουνιών σε crash test

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη κριτική δέχονται Κινέζοι ερευνητές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ζωντανά γουρούνια σε προσομοιώσεις συντριβής αυτοκινήτων.

Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων καταγγέλλουν εντόνως τις πρακτικές των ερευνητών, αφότου έγινε γνωστό ότι περί τα 15 γουρουνάκια χρησιμοποιήθηκαν ως δοκιμαστικές… κούκλες.

Τα ζώα, που ήταν ηλικίας μεταξύ 70-80 εβδομάδων, τοποθετήθηκαν σε παιδικά καθίσματα και στη συνέχεια τα έριξαν πάνω σε τοίχους με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν τα είχαν ταΐσει για 24 ώρες και τα υπέβαλαν σε φριχτά τεστ πριν τα δέσουν στους προσομοιωτές υψηλής ταχύτητας.

Αποτέλεσμα των δοκιμών ήταν να σκοτωθούν ακαριαία επτά από τα ζώα, ενώ τα υπόλοιπα επιβίωσαν για μόλις έξι ώρες μετά τα βασανιστικά τεστ.

Οι επιστήμονες, μάλιστα, έκαναν νεκροψία στα γουρούνια για να διαπιστώσουν τους ακριβείς τραυματισμούς τους και τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατό τους.

Απαντώντας στην έντονη κριτική, οι ερευνητές σημείωσαν πως χρησιμοποίησαν τα ζώα γιατί η ανατομία τους είναι παρόμοια με αυτές των παιδιών.

Οι ίδιοι επέμειναν πως η έρευνά τους εγκρίθηκε από επιτροπή δεοντολογίας και ακολούθησαν τις αμερικανικές οδηγίες σχετικά με τη χρήση ζώων σε εργαστηριακές δοκιμές.

cnn.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση