HomeΚΡΗΤΗΣτη Βουλή ο έλεγχος οχημάτων με «πειραγμένα» χιλιόμετρα

Στη Βουλή ο έλεγχος οχημάτων με «πειραγμένα» χιλιόμετρα

Ερώτηση Μαμουλάκη για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ελέγχου οχημάτων με «πειραγμένα» χιλιόμετρα, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Βουλευτής ζητάει ενημέρωση για ποιο λόγο κατέστη προαιρετική η αυτεπάγγελτη αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε περιπτώσεις διαπίστωσης αλλοιώσεων των σχετικών μετρητών από τα κατά τόπους ΚΤΕΟ, καθώς και για τις ενέργειες τις οποίες προτίθεται να προβεί η Πολιτεία, έτσι ώστε να προστατευτεί το αγοραστικό κοινό από περιπτώσεις παραποίησης των στοιχείων που αφορούν εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα.

«Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει το αγοραστικό κοινό από πρακτικές παραπλάνησης, ειδικά όταν προκύπτει ζήτημα δημόσιας ασφάλειας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι αλλαγές στην κείμενη νομοθεσία δεν υπηρετούν τους παραπάνω σκοπούς και αφήνουν ακάλυπτους τους κατόχους οχημάτων.

Γι’ αυτό και ζητάμε ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο αντιμετώπισης του σημαντικού αυτού ζητήματος».

Διαφήμιση
Διαφήμιση