HomeHL-9Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Σπανό

Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Σπανό

Στο Κιάτο η κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου, στον Γιάννη Σπανό ο οποίος έγραψε τεράστιες επιτυχίες που τραγουδάμε μέχρι σήμερα, έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Κιάτο.

Στη 13.00 ακριβώς έφτασε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, η σορός του, η οποία μπήκε στον ιερό ναό, υπό το χειροκρότημα του κόσμου, όπου τέθηκε σε προσκύνημα για μια ώρα.

 

3673443
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και πολλοί συνάδελφοι του τον αποχαιρέτησαν με ιδιαίτερα συγκινητικά μηνύματα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στεφάνια μεταξύ άλλων έχουν στείλει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδωνη, και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης ο καλός φίλος του, με τον οποίο θα συνεργαζόταν τον προσεχή χειμώνα, Γιώργος Κατσαρός, η Χαρούλα Αλεξίου, η Τάνια Τσανακλίδου και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες. «Καλό ταξίδι αγαπημένε μου», αναγράφεται στο στεφάνι που έστειλε η Χαρούλα Αλεξίου.

3335878

3178206

3618738

Ο Γιάννης Σπανός, έφυγε από τη ζωή στις 31 Οκτωβρίου 2019, σε ηλικία 85 ετών.

Το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού του ύπνου, ήταν η αιτία του θανάτου του αγαπημένου συνθέτη Γιάννη Σπανού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, ο 85χρονος καλλιτέχνης βρισκόταν στο σπίτι που έχει στην γενέτειρά του, το Κιάτο Κορινθίας. Το αγαπούσε ιδιαίτερα αυτό το σπίτι γι’ αυτό ήθελε να περνά εκεί τον περισσότερο χρόνο του. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν είχε νιώσει κάποια ενόχληση που να τον ανησυχήσει. Το μεσημέρι ξάπλωσε για να ξεκουραστεί, όπως συνήθιζε να κάνει σε καθημερινή βάση. Έκλεισε τα μάτια του για τελευταία φορά, και «έφυγε» ήσυχα και γλυκά όπως είχε ζήσει ολόκληρη τη ζωή του.

Τον βρήκε νεκρό ένας από τους καλύτερούς του φίλους, ο Βασίλης Σουσούνης. Νωρίτερα του είχε τηλεφωνήσει η ανιψιά του Γιάννη Σπανού, η οποία δεν μπορούσε να βρει τον θείο της και είχε ανησυχήσει.

Ο ίδιος, έτρεξε στο σπίτι του για να δει αν είναι καλά.

«Κρατούσα κλειδιά που μου είχε δώσει ο ίδιος, γιατί τον φρόντιζα εδώ στο Κιάτο που έμενε μόνιμα πλέον. Φώναξα δυο τρεις φορές έξω από το σπίτι του και, όταν είδα ότι δεν απαντούσε, πήρα τα κλειδιά που μου είχε δώσει και άνοιξα». Άρχισε να του φωνάζει και καθώς πήγαινε προς την κρεβατοκάμαρα τον είδε ξαπλωμένο με τις πιτζάμες.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση