HomeΚΡΗΤΗΟ Αρχαιολογικός χώρος του Κρουσώνα στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Ο Αρχαιολογικός χώρος του Κρουσώνα στη Βουλή από τον Χάρη Μαμουλάκη

Έχει δώσει κατά τις φάσεις των ανασκαφών του σημαντικά ευρήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ζητώντας ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ανασκαφικές εργασίες στην περιοχή Κούπος του Κρουσώνα, καθώς και την σχεδιαζόμενη ανάδειξη και αξιοποίηση του σημείου, με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και των φορέων.

Στην ερώτηση τονίζεται το ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, γνωστό από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέσα από τις αναφορές Ξανθουδίδη αλλά και άλλων αρχαιολόγων, που έχει δώσει κατά τις φάσεις των ανασκαφών του σημαντικά ευρήματα.

«Στη συγκεκριμένη περιοχή, έγιναν έρευνες τη δεκαετία του ’80 όπου κατέληξαν στην αποκάλυψη εκτεταμένου οικισμού με συνεχή κατοίκηση από τα Υστερομινωικά έως και Ελληνιστικά χρόνια»» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι έρευνες συνεχίστηκαν το 2012 με πρωτοβουλία της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων και σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου, με τις νέες ανασκαφές να αποκαλύπτουν ότι η αρχαιολογική θέση εκτείνεται και σε παρακείμενο λόφο. Χαρακτηρίζεται μάλιστα από ισχυρή οχύρωση, η οποία σώζεται σε σημαντικό τμήμα της. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές, να αναδειχτεί ο χώρος και να προστεθεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Μαλεβιζίου και κατ’ επέκταση της Κρήτης».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση