HomeΚΡΗΤΗΕπίθεση στη διοίκηση του ΕΚΗ από το ΠΑΜΕ

Επίθεση στη διοίκηση του ΕΚΗ από το ΠΑΜΕ

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα επίθεση στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου εξαπέλυσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ που σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ γίναμε ακόμη μια φορά θεατές της χιλιοπαιγμένης παράστασης του κοινωνικού εταιρισμού. Στον απολογισμό του προηγούμενου διαστήματος ο πρόεδρος του ΕΚΗ δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και τους αγώνες που αναπτύχθηκαν (και αυτούς που ΔΕΝ αναπτύχθηκαν).

Μάλιστα από τις τοποθετήσεις και της παράταξης Βοργιά αλλά και από το κλείσιμο του προέδρου, το νομοσχέδιο πέρασε γιατί οι απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ δεν είχαν μαζικότητα (!!) ενώ η δράση του ΠΑΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα με κορύφωση τα συνέδρια της ΓΣΕΕ αποσυντόνισαν τα συνδικάτα…

Υπενθυμίζουμε ότι η αντίδραση της ομάδας Βοργιά (ΠΑΣΚΕ) απέναντι στο πολυνομοσχέδιο, ήταν να υπονομεύσει με κάθε τρόπο την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, (έφτασαν στο σημείο να δρουν απεργοσπαστικά ακόμα και στις ομοσπονδίες που πλειοψηφούν, που είχαν πάρει απόφαση όπως η ΟΤΟΕ) να προκηρύξει αρχικά απεργία στις 25/09 και μετά στις 2/10 με πρόφαση την οργάνωση και το συντονισμό των συνδικάτων κάτω από την αιγίδα της ΓΣΕΕ.

Τους υπενθυμίζουμε ότι κόντρα στις επιδιώξεις αυτών, της κυβέρνησης και των αφεντικών τους για σιγή νεκροταφείου τα συνδικάτα διοργάνωσαν 2 επιτυχημένες μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις. Πολύ θα το ήθελαν βέβαια αλλά οι εργαζόμενοι έχουν άλλη άποψη. Αντίθετα με αυτούς που στην απεργία στις 2 του Οκτώβρη βρίσκονταν στο ΕΚΗ λιγότεροι από τον αριθμό των σωματείων του ΕΚΗ.

Και γιατί άλλωστε οι εργαζόμενοι να τους ακολουθήσουν; Μια εβδομάδα μετά ο κύριος Παναγόπουλος, που στηρίζουν τόσο πολύ, επιχειρηματολογούσε στη βουλή σε σχέση με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τις «άσχημες συνέπειες όσον αφορά τον ανταγωνισμό των υγιών επιχειρήσεων» ενώ δεν έβγαλε άχνα για την παρέμβαση της κυβέρνησης και εργοδοσίας στη λειτουργία των συνδικάτων.

Μπροστά μας έχουμε το νέο ασφαλιστικό που θα έρθει να δώσει το οριστικό χτύπημα στο δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Γνωρίζουμε από τώρα ότι η πλειοψηφία του ΕΚΗ δεν πρόκειται να κουνήσει το δάχτυλο της.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να κάνουν στην πάντα τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και να οργανώσουν την πάλη τους για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα και για την ανάκτηση των απωλειών μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση