HomeHL-9Σε ροζ αποχρώσεις φωταγωγήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης

Σε ροζ αποχρώσεις φωταγωγήθηκε η Περιφέρεια Κρήτης

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα ροζ «ντύθηκε» το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης καμπάνιας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού με τίτλο «Είναι στο Χέρι Μου».

p6

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές, ήταν το μήνυμα που έστειλαν βρέθηκαν στην εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα με θέμα: «Τραγουδώντας για τη γυναίκα, τραγουδώντας για την πρόληψη», από τη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, υπό τη Διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου, ενώ ακολούθησε η φωταγώγηση του κτιρίου της Περιφέρειας.

Η έντονη βροχόπτωση δυστυχώς δεν επέτρεψε η εκδήλωση αυτή να γίνει κάτω από ιδανικές συνθήκες, εντούτοις, η Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κατάφερε να εντυπωσιάσει για μία ακόμη φορά με τα άρτια εκτελεσμένα τραγούδια, που ως επίκεντρο είχαν τη γυναίκα, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα.

p3

p5

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την λειτουργία των κινητών μονάδων πρόληψης Γιώργος Πιτσούλης, για τη χθεσινή μουσική βραδιά: «Αγνοήσατε υποδειγματικά τη διάθεση του καιρού κι αυτό είχε το συμβολισμό του!

Ο Αγώνας κατά του καρκίνου πολλές φορές είναι άνισος. Η στάση και η θέλησή σας όμως δείχνει πως πρέπει να πορευόμαστε σ΄αυτόν τον αγώνα. Σας ευχαριστούμε!Ήσασταν υπέροχοι

Παράλληλα, όπως ανέφερε στο cretapost ο κ. Πιτσούλης, η προσπάθεια της Περιφέρειας θα συνεχιστεί και πέραν του Οκτωβρίου, που ήταν ο μήνας αφιερωμένος στον Καρκίνο του Μαστού.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη της πρόληψης, αλλά και στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας μαζί με τους φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις, στέλνοντας  ένα δυνατό μήνυμα ζωής προς όλες τις γυναίκες.

Επίσης, ο κ Πιτσούλης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στον τομέα πρόληψης, η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας, που τα τελευταία χρόνια “οργώνει”το νησί μας -ακόμα και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές- πραγματοποιώντας δωρεάν μαστογραφίες στις γυναίκες

p2

Ανάμεσα στα αξιοσημείωτα που υπογράμμισε ωστόσο, είναι το γεγονός ότι, ενώ πολλές γυναίκες προχωρούν σε προληπτικό έλεγχο, πολλές άλλες αποφεύγουν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις καθώς φοβούνται το αποτέλεσμα!

Αυτό αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των στοιχείων που επεξεργάζονται το Κέντρο Καταγραφής Καρκίνου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, καθώς όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία, τα κρούσματα καρκίνου του μαστού στην Κρήτη βαίνουν αυξανόμενα, ο αριθμός των θανάτων ωστόσο είναι μειωμένος, κι αυτό αποδίδεται στην αφύπνιση σε θέματα πρόληψης.

img_7742_resize

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον εντεταλμένο Περιφερειακό σύμβουλο ,υπεύθυνο των κινητών μονάδων πρόληψης της Περιφέρειας Γιώργο Πιτσούλη, με παρόντες από πλευράς Περιφέρειας τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Έφη Κουτεντάκη, την Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλο Γεωργία Μηλάκη, την Εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλο Ρένα Χουδετσανακη, ενώ από πλευράς Δήμου Ηρακλείου παρούσα ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη η οποία επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη της πρόληψης, προσθέτοντας ότι ο Δήμος για τον κοινό στόχο, αλλά και σε όλα τα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα συνεργάζεται με την Περιφέρεια, τους φορείς, εθελοντικές οργανώσεις κ.α

img_7734_resize

Αξίζει να σημειωθεί ότι  στην διάρκεια της εκδήλωσης στην Περιφέρεια,μοιράστηκαν ροζ τριαντάφυλλα στις γυναίκες, ενημερωτικό υλικό, κονκάρδες με την ένδειξη ”είναι στο χέρι μου”, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα από τον σύλλογο γυναικών «Η Εργάνη” Επισκοπής, με επικεφαλής την πρόεδρο Σεβαστή Κρασανάκη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση