HomeΕΛΛΑΔΑΚόντρα Χρυσοχοΐδη-Βαρουφάκη για το άσυλο στη Βουλή

Κόντρα Χρυσοχοΐδη-Βαρουφάκη για το άσυλο στη Βουλή

Βαριές εκφράσεις στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κόντρα με βαριές εκφράσεις εκδηλώθηκε στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το άσυλο ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση την κατηγόρησε για «ανηθικότητα» και «μισανθρωπισμό» με αφορμή το νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο υπουργός ο οποίος απάντησε: «Αδικήσατε κατάφωρα και βάναυσα ένα λαό», είπε, επικρίνοντάς τον για λαϊκισμό.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι χτίζει μια ξενοφοβική Ελλάδα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε: «Δεν θα μειώσετε τις ροές στη χώρα όσο και να αυστηροποιήσετε τις διαδικασίες, όσα δικαιώματα κι αν αφαιρέσετε, οι ροές έχουν πίσω τους λογικές που ο δικός σας μισανθρωπισμός όσο αποτελεσματικά κι αν εφαρμοστεί, δεν θα αποδώσει» με τον υπουργό να απαντά: «Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών, Ελλήνων και αλλοδαπών».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις αναφορές Βαρουφάκη πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν γίνει από γηγενείς μουσουλμάνους στη Γαλλία ή άλλες χώρες, απάντησε: «Μαθήματα για την ασφάλεια της χώρας δεν δέχομαι, καθημερινά με τους συνεργάτες μου και όλους τους αρμόδιους δίνουμε αγώνα για να θωρακίσουμε τη χώρα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση