HomeHL-9ΑΝΕΚ LINES : Ταξίδι …ζωής και ελπίδας στην 14η Εθελοντική Αιμοδοσία

ΑΝΕΚ LINES : Ταξίδι …ζωής και ελπίδας στην 14η Εθελοντική Αιμοδοσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΝΕΚ LINES, με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» & το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων την 14η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Κεντρικά της Γραφεία, χθες Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019.

Χαμογελαστοί λίγο πριν την έναρξη της αιμοδοσίας διακρίνονται, από αριστερά η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Αγ. Ιωάννης» Δέσποινα Ροδουσάκη, στο κέντρο ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES κος Γιώργος Αρχοντάκης και δεξιά η Βιοπαθολόγος Επικουρική Επιμελήτρια Β Νοσοκομείου Χανίων, Μαρία Πλέγα

Παράλληλα, υλοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά δειγματοληψία για δωρεά μυελού των οστών.

foto-3
Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανεβάκης, εστιάζοντας στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας

Στο κάλεσμα “ζωής” της ΑΝΕΚ LINES ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι της εταιρείας, και εθελοντές από όλη την Κρήτη.

Ένωσαν τις δυνάμεις τους χαρίζοντας ελπίδα σε  συνανθρώπους μας που έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Επισημαίνεται ότι όλο το χρόνο, οι πάγιες ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες (χειρουργεία, αιματολογικές νόσοι, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, μεταγγίσεις, τροχαία ατυχήματα, κλπ).

Για την εθελοντική αιμοδοσία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Χανιών «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, υπογράμμισε: «Η ΑΝΕΚ LINES αποτελεί διαχρονικό μας σύμμαχο στη διαρκή μας προσπάθεια να προσφέρουμε ελπίδα σε όλους εκείνους που χρειάζονται αίμα.

Σήμερα από την ομαδική μας αυτή συνεισφορά συγκεντρώθηκαν 40  πολύτιμες μονάδες αίματος» και συμπλήρωσε «Ευχαριστούμε θερμά την ΑΝΕΚ LINES και τους ανθρώπους της για την συμμετοχή  τους και την έμπρακτη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια.».

Ο Πρόεδρος της ANEK LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, τόνισε μεταξύ άλλων : «Τα τελευταία χρόνια μέσα από τις αιμοδοσίες η ΑΝΕΚ έχει καταστεί κέντρο εθελοντισμού και ευαισθησίας της κοινωνίας μας.

Είναι πολύ σημαντικό να δίνει κανείς το αίμα του σε άγνωστο παραλήπτη και αυτό είναι και η πεμπτουσία του χριστιανισμού. Όρθιοι «επιβλέπουν» την αιμοδοσία ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ LINES & γνωστός νευροχειρουργός Γ. Αρχοντάκης, δίπλα του η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων Δ. Ροδουσάκη και δεξιά της η Βιοπαθολόγος Επικουρική Επιμελήτρια Β Νοσοκομείου Χανίων, Μ. Πλέγα

Όταν ο Χριστός έλεγε αγάπα τον πλησίον σου δεν εννοούσε επώνυμα κάποιον, αλλά όποιον τύχαινε να έχει την ανάγκη σου.

Η ρήση που είπε ο βαθύτατα χριστιανός Νίκος Καζαντζάκης, «αγάπα τον άνθρωπο, γιατί είσαι εσύ», είναι η ταύτιση του καθενός που έχει τη δυνατότητα να δίνει από το αίμα του και είναι και το μεγάλο απόθεμα της κοινωνίας μας και η αισιοδοξία μας για το μέλλον.»

Για τις ανάγκες προβολής της αιμοδοσίας ο γνωστός & πολυβραβευμένος Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επιμελήθηκε -αφιλοκερδώς- για μία ακόμα φορά το βίντεο της εκδήλωσης https://youtu.be/UbaVrt2hqaY .

Παράλληλα, και ο δημοφιλής τραγουδοποιός Πάνος Μουζουράκης στήριξε την καμπάνια ενημέρωσης, πρόσκλησης και συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία μέσω των social media.

Η ANEK LINES, με φροντίδα και μέριμνα στηρίζει την Κρήτη και αγκαλιάζει κάθε ανάγκη της τοπικής  κοινωνίας. Κρατώντας άσβεστη την ελπίδα βάζει πλώρη για ένα καλύτερο αύριο, διευρύνοντας το κοινωνικό της αποτύπωμα με πρωτοβουλίες ευθύνης.

Παρών ως εθελοντής αιμοδότης & ο πολυνίκης προπονητής Κανόε – Καγιάκ Mανόλης Αγγελάκης, δεξιά του η νοσηλεύτρια Μαρία Νταμπακάκη.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση