HomeHL-SportsΠροβάδισμα πρόκρισης για την Καβάλα, 2-0 τον ΟΦΗ

Προβάδισμα πρόκρισης για την Καβάλα, 2-0 τον ΟΦΗ

Με γκολ-κεφαλιές του Κουτσούμπα και του Παπαδόπουλου επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ και ενόψει τις ρεβάνς έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στους «16»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν άκουσε τα μαντάτα από την Καλαμάτα και το κάζο που έπαθε η ΑΕΛ και την… πάτησε με τη σειρά του.

Ο λόγος για τον ΟΦΗ, που το βράδυ της Τετάρτης  έχασε με 2-0 από τη μαχητικότατη Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη» και αυτομάτως μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες σχετικά με την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από την πλευρά τους, οι «αργοναύτες» έδειξαν μέσα στο γήπεδο πολύ πιο ορεξάτοι, δεν φάνηκε σε καμία περίπτωση η διαφορά δύο κατηγοριών που χωρίζει τους δύο αντιπάλους (στη Football League αγωνίζεται η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη) και φυσικά έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται ότι θα πάρουν εκείνοι το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ στο 5′ με κεφαλιά του Κουτσούμπα μετά από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια της κρητικής άμυνας (είχε προηγηθεί το δυνατό σουτ του Βασίλη Παπαδόπουλου και με τον Γουάλεϊ να παραχωρεί κόρνερ).

Η πρώτη καλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 12′, με τον Τσιλιανίδη να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει άουτ, αλλά η Καβάλα ήταν άκρως αποτελεσματική και στο 38′ ο Βασίλης Παπαδόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 2-0.

Στο 50′ ο Σακόρ έκανε το σουτ εκτός περιοχής και ο Γιάννης Παπαδόπουλος έδειξε τα αντανακλαστικά του απομακρύνοντας τον κίνδυνο, ενώ στο 62′ ο Φιγκεϊρέδο έκανε την ατομική ενέργεια, πέρασε και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, αλλά οι αμυντικοί του ΑΟΚ πρόλαβαν να διώξουν σε κόρνερ.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπαθούσαν να φτάσουν στη μείωση του σκορ, ήταν όμως φλύαροι και δεν προβλημάτιζαν σημαντικά τον γκολκίπερ των «αργοναυτών», ο οποίος επενέβη αποτελεσματικά σε ένα δυνατό σουτ του Φιγκεϊρέδο, ενώ στο 90’+2 εξουδετέρωσε και το πλασέ του Νέιρα.

Έτσι, το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΟΦΗ να έχει μπει σε δύσκολη θέση εν όψει της ρεβάνς στο «Γεντί Κουλέ».

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης του Συνδέσμου Ημαθίας με βοηθούς τον Χριστακόγλου του Συνδέσμου Χαλκιδικής και τον Καλύβα του Συνδέσμου Φθιώτιδας.

Κίτρινες: 19′, Γαβριηλίδης, 74′ Βόσαλικ – 45′ Τσιλιανίδης.

KABAΛΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Γ. Παπαδόπουλος, Καζαντζίδης, Αρναούτογλου, Παπαστεριανός, Κουτσούμπας, Θωμαΐδης, Γαβριηλίδης (56′ Kέρθι), Χαντί, Βόσαλικ, Ορφανίδης (73′ Μελισσόπουλος), B. Παπαδόπουλος (80′ Μαρκόπουλος).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλεϊ, Μπράουν, Κοροβέσης, Νάστος (64′ Κουτρουμπής), Μαρινάκης, Σακόρ, Στάικος (59‘ Φιγκεϊρέδο), Βαζ (70′ Γιαννούλης), Τσιλιανίδης, Νέιρα, Μάνος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση