HomeΚΡΗΤΗΟ Νίκος Ηγουμενίδης για την κραυγή αγωνίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Τυμπακίου

Ο Νίκος Ηγουμενίδης για την κραυγή αγωνίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Τυμπακίου

Ζητάει από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να απαντήσει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με την επιστολή – διαμαρτυρία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Τυμπακίου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε:

«Η σημερινή επιστολή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου Τυμπακίου προς την Υπουργό Παιδείας είναι μια κραυγή αγωνίας. Είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε στο τέλος του Οκτώβρη και ακόμη να μην έχουν καλυφθεί τα κενά – και μάλιστα σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Δεν μπορεί σήμερα να έχουμε μαθητές «πολλών ταχυτήτων». Και δεν μπορεί – όπως αναφέρουν οι γονείς στην επιστολή τους – οι ίδιοι να «αναγκάζονται να στρέφονται στην ιδιωτική εκπαίδευση» για να καλύψουν τα κενά.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις όλο το τελευταίο διάστημα προς το Υπουργείο Παιδείας – εντός και εκτός Βουλής – η ηγεσία του Υπουργείου φαίνεται πως κωφεύει: Το Ηράκλειο συγκαταλέγεται σήμερα στις περιοχές της χώρας με τα μεγαλύτερα κενά (μαζί με Πειραιά, Δωδεκάνησα και Μεσσηνία) με την αγωνία των μαθητών να συνεχίζεται και την υπομονή των ίδιων αλλά και των γονέων τους να εξαντλείται. Γιατί κάθε διδακτική ώρα που χάνεται είναι πολύτιμη.

Το Υπουργείο έχει την πρωταρχική ευθύνη για να δώσει λύση άμεσα ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία και το άγχος των μαθητών. Και βέβαια – αντί να ακυρώσει – οφείλει να προχωρήσει τους μόνιμους διορισμούς – όπως έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα σε έναν από τους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους δηλαδή στην δημόσια Παιδεία.

Η σημερινή επιστολή με αποστολέα τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων από το Τυμπάκι αποτυπώνει έντονα τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό των σχολείων τους.

Όπως αξίζει να διαβαστεί από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, το ίδιο αξία έχει και άμεσα να απαντηθεί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση