HomeHL-CultureΕλληνικά έργα τέχνης δημοπρατούνται στη Γαλλία

Ελληνικά έργα τέχνης δημοπρατούνται στη Γαλλία

Για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γαλλικός Οίκος Δημοπρασιών ROSSINI PARIS-DROUOT

δημοπρατεί στις 7 Νοεμβρίου έργα του Πάρι Πρέκα, υπέρ της αποκατάστασης της Notre Dame, της Παναγίας των Παρισίων.

Τα έργα είναι μία προσφορά από τη σύζυγο του εικαστικού, τη ζωγράφο Μερόπη Πρέκα, με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό του. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει τη Δημοπρασία ή/και να συμμετάσχει σε αυτήν μέσω Drouot Digital Live.

Προσφορά ψυχής σε δημοπρασία για την Παναγία των Παρισίων

Η ζωγράφος και αεικίνητη δημιουργός Μερόπη Πρέκα, σύζυγος του πολυσχιδούς ζωγράφου, γλύπτη, χαράκτη, αρχιτέκτονα, κατασκευαστή «εργομηχανών», αλλά και κοσμημάτων και νομισμάτων Πάρι Πρέκα, που φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατό του, αποφάσισε να κάνει μία προσφορά ψυχής. Οι δύο καλλιτέχνες αγάπησαν τη Γαλλία και το απέδειξαν ζώντας, δουλεύοντας, διδάσκοντας 2-3 μήνες κάθε χρόνο στο Παρίσι.

Η Μερόπη Πρέκα μόλις είδε την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων κάλεσε αμέσως τον Γαλλικό Οίκο Δημοπρασιών ROSSINI PARIS-DROUOT κατά την διάρκεια των τακτικών μηνιαίων εκτιμήσεων που κάνει στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αφού ενημερώθηκε για την διαδικασία και την απόλυτη εξασφάλιση του στόχου της, προσέφερε στον Οίκο Rossini 40 υδατογραφίες και 3 μεγάλες ελαιογραφίες με θέματα που ο Πάρις Πρέκας ζωγράφισε στο Παρίσι, στα Châteaux Margaux, Yquem, Palmer, Issan, κ.ά., που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ και πουθενά, ώστε να γίνει μία ειδική δημοπρασία, που όλα της τα έσοδα να αποδοθούν για την αποκατάσταση της Notre Dame (Παναγία των Παρισίων).

Τα Παρισινά έργα του Πάρι Πρέκα δεν έχουν εκτεθεί μέχρι σήμερα πουθενά

Λιθογραφίες, ελαιογραφίες και υδατογραφίες, σε δημοπρασία για την Παναγία των Παρισίων

Ο γιός του Γάλλου ζωγράφου και χαράκτη Jean Carzou (1907-2000) συγκινήθηκε τρομερά με την προσφορά αυτή και ρώτησε αν θα μπορούσε να συμμετέχει και αυτός με 34 λιθογραφίες του πατέρα του από την Notre Dame και Παρίσι, που και αυτός συμπτωματικά αυτή τη χρονιά συμπληρώνει 19 χρόνια από το θάνατό του.

Αυτή η Δημοπρασία που ενώνει έναν Έλληνα καλλιτέχνη και έναν Γάλλο καλλιτέχνη γύρω από το ίδιο θέμα, δείχνει ψυχή, ήθος και βοηθά να δώσουμε μία εικόνα της διεθνούς ενότητας, ενόψει αυτής της τραγωδίας που έχει επηρεάσει πάρα πολλούς από εμάς.

Πώς θα διεξαχθεί η δημοπρασία για την Παναγία των Παρισίων

Στις 5 Νοεμβρίου 2019 θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης, στις 18.30.

Στις 6 Νοεμβρίου 2019 Έκθεση ανοικτή στο κοινό από 11-18.

Στις 7 Νοεμβρίου 2019 Έκθεση ανοικτή στο κοινό από 11-12.

Στις 7 Νοεμβρίου 2019 η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ για την NOTRE DAME, στις 14.30.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση