HomeΕΛΛΑΔΑΑλεξάνδρα Παπαδοπούλου: Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου: Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του 2020

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, θα είναι όπως όλα δείχνουν η νέα επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, η πολύπειρη διπλωμάτης, με πορεία δεκαετιών στο διπλωματικό σώμα αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην ενεργό υπηρεσία αναλαμβάνοντας τα ηνία της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα πρέσβης σε αυτό το νευραλγικό πόστο.

Η κ. Παπαδοπούλου που ήρθε σε ρήξη με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά όταν υπηρετούσε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, είχε από το τέλος Αυγούστου εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση στην Ουάσιγκτον, μιας και προς το τέλος του έτους αποχωρεί ο νυν πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, ο οποίος διορίστηκε το 2016.

Το βιογραφικό της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου είναι πλούσιο, όπως και οι σταθμοί της διπλωματικής της πορείας: Από το 2002 ως το 2007 διετέλεσε αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Από το 2007 ως το 2012 υπήρξε επικεφαλής του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και το 2013 τοποθετήθηκε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, θέση από την οποία εργάστηκε για την ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.

Η έμπειρη διπλωμάτης αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του 2020.

Διαφήμιση
Διαφήμιση