HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης στη συνάντηση με Ράμα: Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Μητσοτάκης στη συνάντηση με Ράμα: Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Αποδέχθηκε πρόσκληση του Αλβανού Πρωθυπουργού να επισκεφθεί την Αλβανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε τη δέσμευση της αλβανικής πλευράς να προχωρήσει με τα ζητήματα που άπτονται των περιουσιών και του αυτοπροσδιορισμού, τα οποία αποτελούν κεφαλαιώδους σημασίας για την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.

Συζητήθηκαν όλα τα διμερή θέματα, με τον Αλβανό Πρωθυπουργό να τονίζει ότι παρά την απογοήτευση της γειτονικής χώρας από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μη-εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αλβανία θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με την ίδια αποφασιστικότητα. Και αυτό γιατί είναι προς το συμφέρον της ίδιας της Αλβανίας η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα με την αντιμετώπιση όλων των διμερών ζητημάτων και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον οι χώρες αυτές πληρούν τις ενταξιακές προϋποθέσεις.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διμερής συμφωνία για τις άδειες οδήγησης θα έρθει σύντομα προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε πρόσκληση του Αλβανού Πρωθυπουργού να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Αλβανία.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση