HomeΕΛΛΑΔΑΑλβανοί αστυνομικοί κατά των γονέων του Κατσίφα

Αλβανοί αστυνομικοί κατά των γονέων του Κατσίφα

Τους άρπαξαν πανό με φωτογραφία τους παιδιού τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook η Νεολαία Βορειοηπειρωτών, παρουσιάζει την προκλητική συμπεριφορά ανδρών της αλβανικής αστυνομίας, απέναντι στους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μη επιτρέποντάς τους να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού τους, ανήμερα της θλιβερής επετείου της εκτέλεσής του από τους επίλεκτους της RENEA.

Ο Ιωάννης και η Βασιλεία Κατσίφα, αμέσως μετά το τέλος του τρισάγιου στον τάφο του παιδιού τους, θέλησαν να μεταβούν στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο προκειμένου να παραστούν στην τελετή για τους πεσόντες κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940-1941, κρατώντας στα χέρια τους ένα πανό με τη φωτογραφία του γιού τους.

Πριν προλάβουν να το ανοίξουν δημόσια, Αλβανοί αστυνομικοί με πολιτικά, τους το άρπαξαν από τα χέρια, παρά τις κραυγές των μελών της οικογένειας Κατσίφα.

Η οικογένεια θέλησε μ’ αυτόν τον τρόπο, να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός πως ένα χρόνο μετά την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν ολοκληρώσει την έκδοση πορίσματος για το τι ακριβώς συνέβη στους Βουλιαράτες πριν από ένα χρόνο.

Το περιστατικό αυτό, εντάσσεται στο κλίμα έντασης που καλλιέργησαν και φέτος τα Τίρανα στους Βουλιαράτες, προκειμένου ν΄ αποτρέψουν ομογενείς Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες να μεταβούν στο χωριό προκειμένου να παραστούν, τόσο στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντινου Κατσίφα, όσο και στην τελετή στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Δεκάδες αστυνομικοί, ένστολοι και με πολιτικά, περιφέρονταν στις εισόδους του χωριού, στην πλατεία και στο χώρο του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και φόβου σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες, παραβιάζοντας κατάφορα τα όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες για τις εθνικές μειονότητες και το δικαίωμά τους να τιμούν τις εθνικές επετείους και τους ήρωές τους.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση