HomeΚΡΗΤΗ«Προχωρούν στη δημιουργία συνδέσμων της ΕΥΠ στη δημόσια διοίκηση»

«Προχωρούν στη δημιουργία συνδέσμων της ΕΥΠ στη δημόσια διοίκηση»

Ζητούν την κατάργηση της τροπολογίας ζητάει το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν χαρακτηρσιστικά:

«Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ ζητά την κατάργηση της τροπολογίας εξπρές, με την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετατρέπει την ΕΥΠ στην αλήστου μνήμης ΚΥΠ.

Με την εν λόγω τροπολογία προχωρούν στη δημιουργία συνδέσμων της ΕΥΠ στη δημόσια διοίκηση, χωρίς την υποχρέωση να δημοσιεύουν στο ΦΕΚ κάθε πληροφορία, σχετική με τις δραστηριότητές τους.

Ουσιαστικά, ο διοικητής της ΕΥΠ θα μπορεί να συνυπογράφει μνημόνια συνεργασίας με υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, πανεπιστήμια και γενικά τους φορείς του δημόσιου τομέα. Προκλητικά νομιμοποιεί το χαφιεδισμό. Επίσης, θα μπορεί να συγκροτεί μεικτές ομάδες εργασίας από πράκτορες της ΕΥΠ και υπαλλήλους των υπηρεσιών και πάνω απ’ όλα να ορίζει και πράκτορες ως συνδέσμους – τοποτηρητές της ΕΥΠ σε κάθε φορέα.

Μπορούν πλέον να τοποθετούν τους «εκλεκτούς» τους οπουδήποτε στη δημόσια διοίκηση, χωρίς καμία ανακοίνωση, χωρίς κανένα κανόνα.

Η όποια παράνομη δραστηριότητα τους, στο εσωτερικό της χώρας – παρακολούθηση υπαλλήλων, παρακολούθηση πολιτικών προϊσταμένων, υπεξαίρεση εγγράφων, καταπάτηση νόμου προσωπικών δεδομένων, κ.α. θα μπορεί να συγκαλυφθεί χωρίς καμία συνέπεια.

Το λέμε καθαρά: Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστούν τέτοιες πρακτικές ανοιχτού χαφιεδισμού.

Η κυβέρνηση με όλα αυτά, με τις νέες ρυθμίσεις, επιδιώκουν ουσιαστικά την πλήρη υποταγή του δημόσιου τομέα.

Όλοι οι εργαζόμενοι θα παρακολουθούνται από το χαφιέ του πρωθυπουργού και της ΕΥΠ.

Μια τέτοια λειτουργία ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην αυθαιρεσία της διοίκησης, στις κομματικές λίστες, στο χαφιεδισμό, στο φακέλωμα και χτυπά άμεσα το συνδικαλισμό στο δημόσιο τομέα.

Απαιτούμε την κατάργηση της σχετικής τροπολογίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση