HomeHL-EconomyΕπίδομα θέρμανσης: Κυβερνητικό «ράλι» για να δοθεί πριν από τις γιορτές

Επίδομα θέρμανσης: Κυβερνητικό «ράλι» για να δοθεί πριν από τις γιορτές

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να «ανοίξει» μέχρι τις 15 Νοεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Με την ΚΥΑ θα ανακοινωθούν αναλυτικά τα κριτήρια, τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης, καθώς και οι ημερομηνίες χορήγησής του. Όπως προ ημερών είχε γίνει γνωστό, τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης θα κυμαίνονται από 64 έως 440 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, η οποία αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.
«Ράλι» για να καταβληθεί προ εορτών το επίδομα θέρμανσης

Το αρμόδιο επιτελείο της κυβέρνησης στοχεύει τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης να δοθούν πιο έγκαιρα από άλλες χρονιές και, συγκεκριμένα, να καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται δυο μέτρα για το επίδομα θέρμανσης:

– Το ύψος του επιδόματος δεν θα εξαρτάται από την επιφάνεια της κύριας κατοικίας όπως συνέβη μέχρι και πέρυσι αλλά αποκλειστικά από τη γεωγραφική ζώνη, το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού
– Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα καταβάλλεται με την υποβολή αίτησης χωρίς να χρειάζεται να προχωρήσει το νοικοκυριό στην αγορά του καυσίμου.
iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση