Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει το κέντρο του Ηρακλείου για να παρακολουθήσει τις επετειακές εκδηλώσεις της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 26ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Λέριος Νικόλαος.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Ελευθερίας με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους εκπρόσωπους των αρχών και φορέων του τόπου.

Λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση στο Ηράκλειο η οποία ακολούθησε την εξής διαδρομή:

Η εκκίνηση έγινε από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχεια προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούρια Πόρτα-Καμάρες (Πύλη Ιησού).

Στην παρέλαση πήραν μέρος τα ακόλουθα τμήματα: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων Πολέμου Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Νοσηλευτικής, Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σώμα Σαμαρειτών-Διασωστών-Ναυαγοσωστών), της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου, του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Σωματείου Ποντίων ‘‘Εύξεινος Λέσχη’’ Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού « Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδωνας», του Συλλόγου Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή», του Λαογραφικού Συλλόγου «Χοροδρώμενα», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, των Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, των ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση