HomeΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Live η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Live η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με την οποία κορυφώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τους αναπήρους πολέμου που χειροκροτήθηκαν θερμά από τους πολίτες που βρίσκονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν ένα τμήμα από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, σύλλογοι της Εθνικής Αντίστασης, απόγονοι των Μακεδονομάχων και τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Δείτε live εικόνα από τη Θεσσαλονίκη:

https://www.youtube.com/watch?v=ZJrvjD58llQ

Παρών στην παρέλαση είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοόπης Παυλόπουλος, ο οποίος νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Κατά τη στιγμή της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων» ενώ η λήξη δόθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι το Λευκό Πύργο, θα λάβουν μέρος τα στρατιωτικά, μαθητικά και πολιτικά τμήματα.

Μετά το πέρας της παρέλασης για άλλη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί εντυπωσιακή επίδειξη από F16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους, «Ζευς», θα ακολουθήσει χαιρετισμός απόγονων βετεράνων και δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση