HomeΚΟΣΜΟΣΙράκ και Ιράν ενημερώθηκαν για τον «θάνατο» του ηγέτη του ISIS

Ιράκ και Ιράν ενημερώθηκαν για τον «θάνατο» του ηγέτη του ISIS

Από πηγές στη Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι και η Τεχεράνη ενημερώθηκε από πηγές στη Συρία ότι ο επικεφαλής του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε.

«Το Ιράν ενημερώθηκε για τον θάνατο του Μπαγκντάντι από Σύρους αξιωματούχους που το έμαθαν από το πεδίο», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, ενώ ο δεύτερος το επιβεβαίωσε.

Αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπέλυσαν έφοδο στη βορειοανατολική Συρία με στόχο τον επικεφαλής του ISIS. Επικαλούμενα υψηλόβαθμους αξιωματούχους τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC μετέδωσαν ότι ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε επιχείρηση χθες Σάββατο στη βορειοανατολική Συρία στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο αλ Μπαγκντάντι.Το CNN πρόσθεσε εξάλλου ότι τώρα διεξάγονται τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί επισήμως ότι ο νεκρός είναι όντως ο αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος, όπως μεταδίδει το ABC, πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε και αυτοκτόνησε. Το Πεντάγωνο έχει προς το παρόν αρνηθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Και το Ιράκ ενημερώθηκε για τον αρχηγό του ISIS

Και το Ιράκ ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από πηγές στη Συρία ότι ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε.

«Πηγές μας από τη Συρία επιβεβαίωσαν στην ομάδα της ιρακινής υπηρεσίας Πληροφοριών που είχε αναλάβει τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι ότι αυτός σκοτώθηκε μαζί με τον προσωπικό του σωματοφύλακα στην Ιντλίμπ, αφού εντοπίστηκε το κρησφύγετό του την ώρα που προσπαθούσε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ιντλίμπ προς τα τουρκικά σύνορα», επεσήμανε πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ιράκ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση