HomeΚΡΗΤΗΝτέμη Μαρκογιαννάκη: Η Κρητικιά που μέσα σε 5 χρόνια έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες της Αυστραλίας

Ντέμη Μαρκογιαννάκη: Η Κρητικιά που μέσα σε 5 χρόνια έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες της Αυστραλίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όταν πριν λίγους μήνες η 30χρονη ομογενής Δήμητρα Μαρκογιαννάκη (Ντέμη όπως την αποκαλούν) ανακηρυσσόταν μια από τις κορυφαίες γυναίκες επιχειρηματίες της Αυστραλίας κάτω των 40 ετών, αυτοί που την ψήφιζαν φαίνεται πως ήξεραν τι έκαναν.
Την Τρίτη το βράδυ, η εταιρία που ίδρυσε η κ. Μαρκογιαννάκη πριν από περίπου δύο χρόνια μαζί με τρεις συνεργάτες της, τον Τσενγκ Ζου, τον Κιμ Χιούιν και τον Μάρτιν Κέμκα, πρώτευσε (μαζί με άλλες δυο εταιρίες) στο διαγωνισμό της Oxygen Ventures, της θυγατρικής εταιρίας του γκουρού του διαδικτύου Λάρι Κέστελμαν που προσφέρει επενδύσεις έως και πέντε εκατομμυρίων δολαρίων σε νεοσύστατες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο διαδικτυακό χώρο!
Τώρα, δηλαδή, η εταιρία της κας Μαρκογιαννάκη που πρώτευσε, ανάμεσα σε πολυάριθμες νεοσύστατες επιχειρήσεις από όλη την Αυστραλία, μπορεί να δεχθεί μια επένδυση έως και πέντε εκατομμύρια δολάρια για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

dmkm_12-2-2014Για την κα Μαρκογιαννάκη η επιτυχία αποκτά ξέχωρη διάσταση αν ληφθεί υπό όψη πως μόλις από πέντε χρόνια πήγε στην Αυστραλία για μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ σήμερα φιγουράρει και στη λίστα των πιο επιτυχημένων επιχειρηματιών της μακρινής χώρας! Με μια καλή ιδέα και πολλή δουλειά η Ντέμη Μαρκογιαννάκη κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα δημιουργώντας μια ταχέως αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη διαδικτυακή επιχείρηση.

Το όνομα της 30χρονης Ελληνίδας ήταν πριν λίγους μήνες στον κατάλογο των 50 κορυφαίων γυναικών επιχειρηματιών της Αυστραλίας κάτω των 40 ετών, τον οποίο δημοσίευσε το έγκριτο περιοδικό «Shoestring Startups».
Η διάκριση ήρθε χάρη στην εντυπωσιακή επιτυχία που γνωρίζει η ιστοσελίδα της WeTeachMe.com.
Η κα Μαρκογιαννάκη μιλώντας για την ιστοσελίδα της WeTeachme.com λέει:
«Η πλατφόρμα μας έχει δύο πλευρές. Από τη μία φέρνουμε σε επαφή ένα μεγάλο κοινό ,το οποίο ψάχνει να βρει διάφορα μαθήματα γενικού ενδιαφέροντος, από μαγειρική μέχρι φωτογραφία ή οτιδήποτε άλλο, με καθηγητές που έχουν κάποια σχολή ή φροντιστήριο με αντίστοιχο περιεχόμενο.
Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ένα αυτόματο ηλεκτρονικό πρόγραμμα, το οποίο κάνει γραφειακή ή γραμματειακή υποστήριξη στις εταιρίες αυτές. Δηλαδή δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αυτοματοποιήσουν απλές διαδικασίες που παίρνουν πάρα πολύ χρόνο και ουσιαστικά τους επιτρέπει να επικεντρωθούν στο πώς θα μεγαλώσουν και θα κάνουν τη διαφορά» εξηγεί η ίδια.

dmffc_12-2-2014Το WeTeachMe.com αποδείχτηκε πολύ καλή ιδέα. Σήμερα φιλοξενεί περίπου 20.000 προσφορές μαθημάτων και παράλληλα υποστηρίζει διοικητικά πολυάριθμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τόσο στην έδρα της εταιρίας, τη Μελβούρνη, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Περθ, το Σίδνεϊ και το Μπρισμπέιν.

Ο επόμενος στόχος είναι το εξωτερικό: «Θέλουμε να τελειοποιήσουμε την εταιρία μας στην Αυστραλία που είναι μια ενδιαφέρουσα αγορά, πριν επεκταθούμε στο εξωτερικό. Η νέα πιθανή επένδυση πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει» λέει η κ. Μαρκογιαννάκη, που δεν κρύβει ότι της λείπει η οικογένειά της, που ζει στην Ελλάδα μιας και είναι μόνη της στην Αυστραλία.
Την επισκέπτεται πάντως κάθε χρόνο και το επόμενο ταξίδι της είναι προγραμματισμένο για τον Ιούλιο.
Η Ντέμη Μαρκογιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στην Επικοινωνία (Global Μedia Communications) στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Για ένα διάστημα εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», αλλά τελικά την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων.

news247.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση