HomeHL-GreeceΣκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου

Προσβάλλουν τους Ελληνες οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρή απάντηση έδωσε το ΥΠΕΞ στον Τούρκο υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα πυροβολεί και βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του το υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού», διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίσθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας ότι «η Ελλάδα πυροβολεί και βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο και εξαναγκάζει πολλούς από αυτούς να επιστρέψουν τραυματισμένοι στην Τουρκία».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση