HomeHL-9Στους… δρόμους οι αστυνομικοί εξαιτίας εθνικής εορτής

Στους… δρόμους οι αστυνομικοί εξαιτίας εθνικής εορτής

Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού από την περασμένη Παρασκευή εξαιτίας του τριημέρου της εθνικής εορτής, 25ης Μαρτίοου, εντατικοποιώντας τις δράσεις τους με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης σε ολόκληρη την Κρήτη.

Αστυνομικοί θα περιπολούν στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα περίχωρα, προκειμένου να αποτρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και ο κόσμος να νιώθει έντονο το αίσθημα της ασφάλειας.

Παράλληλα, θα υπάρχουν «μπλόκα» της αστυνομίας σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες για τους απαραίτητους ελέγχους αλλά και της αποτροπής τροχαίου ατυχήματος.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει:

– αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

– αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

– αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,

– ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,

– συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και παραβάσεων που, βάσει στατιστικών στοιχείων, ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση),

– αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κλπ)

Διαφήμιση
Διαφήμιση