HomeHL-SportsΈβαλε από κάτω την Ξάνθη ο ΟΦΗ

Έβαλε από κάτω την Ξάνθη ο ΟΦΗ

Οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν με 2-0 τους Θρακιώτες στο Ηράκλειο και τους προσπέρασαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

.Την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1 πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου  ο ΟΦΗ καθώς επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στο «Γεντί Κουλέ», στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Οι «ασπρόμαυροι» δυσκολεύτηκαν απέναντι στους σκληροτράχηλους Θρακιώτες αλλά τελικά κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς και τους προσπέρασαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν στη νίκη πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, είχαν και χαμένο πέναλτι στο 21ο λεπτό.

Από την πλευρά τους οι παίκτες του Κίκο Ραμίρεθ τα έδωσαν όλα, είχαν και δοκάρι στο 95′ ωστόσο έφυγαν με άδεια τα χέρια από το «Θ. Βαρδινογιάννης».

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Νέιρα, που σέρβιρε τα γκολ σε Φιγκεϊρέντο και Σεμέντο, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Μεγιάδο.

Ο Στάρτζεον ήταν με διαφορά ο καλύτερος των φιλοξενούμενων ενώ θετικός ήταν και ο Μουλέν που πέρασε ως αλλαγή στο 56′.

Ο ΟΦΗ ήταν πιο κινητικός στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε όμως και τον τρόπο να γίνει δημιουργήσει μεγάλες φάσεις. Από την πλευρά τους, οι Θρακιώτες είχαν κλείσει καλά τα μετόπισθεν ψάχνοντας να χτυπήσουν στην κόντρα.

Στο 14′ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Στάρτζεον ως οφσάιντ ενώ στο 21′ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν όταν κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κοβάσεβιτς, αλλά ο Ναμπί δεν κατάφερε να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Άμπαντ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους «ασπρόμαυρους» να κυκλοφορούν φλύαρα τη μπάλα και να απειλούν με τα μακρινά σουτ των Τσιλιανίδη (43′) και Ναμπί (45′).

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 47′ ο Νέιρα βρήκε υπέροχα τον άφαντο μέχρι εκείνο το σημείο Φιγκεϊρέντο ο οποίος νίκησε τον Άμπαντ γράφοντας στο 1-0.

Έχοντας το γκολ στην πλάτη, η Ξάνθη βγήκε μπροστά και πίεσε για την ισοφάριση και στο 78′ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με Στάρτζεον και Ρενέλα.

Ωστόσο στο 90′, κόντρα στη ροή του αγώνα, δέχθηκε και δεύτερο τέρμα, με τον Νέιρα να είναι ξανά ο δημιουργός και ο Σεμέντο ο εκτελεστής.

Στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρενέλα σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι του Σωτηρίου και έτσι οι Ακρίτες δεν μπόρεσαν να σημειώσουν έστω το γκολ της τιμής.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)με βοηθούς τους Ακρίβο (Αθηνώνκαι Φωτόπουλο (Αθηνών)Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και AVAR ο Μπουξμπάουμ νατολικής Αττικής).Τέταρτος ήταν ο Κολυτάς (Λασιθίου).

Κίτρινες: 74′ Μεγιάδο – 30′ Κοροβέσης, 90+4′ Νάστος – 9′ Εντουάρντο, 21′ Κοβάσεβιτς, 29′ Στάρτζεον, 86′ Καρασαλίδης, 90+4′ Μπαριέντος

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν (66′ λ.τρ. Νάστος), Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (71′ Μάνος), Σεμέντο, Ναμπί, Φιγκεϊρέντο (81′ Βαζ).

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Ντίρεσταμ, Κοβάσεβιτς (56′ Μουλέν), Τερκί, Εντουάρντο (56′ Μπαριέντος), Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον, Φοσέ (71′ Ρενέλα).

Διαφήμιση
Διαφήμιση