HomeHL-9Προκαταρκτική έρευνα για την μαθήτρια που έκανε χρήση χασίς και λιποθύμησε

Προκαταρκτική έρευνα για την μαθήτρια που έκανε χρήση χασίς και λιποθύμησε

Από το υπουργείο Παιδείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να διεξαχθεί για την υπόθεση της μαθήτριας που έκανε χρήση χασίς στο προαύλιο του σχολείου και λιποθύμησε.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η υπουργός κ. Κεραμέως και η υφυπουργός κ. Ζαχαράκη αποφάσισαν την διενέργεια της έρευνας για να διερευνηθεί σε βάθος το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης σε λύκειο του Αγίου Νικολάου όταν η μαθήτρια της α’ λυκείου μαζί με μία φίλη της βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου με σκοπό να κάνουν χρήση χασίς.

Μάλιστα, η ίδια φαίνεται να πείστηκε από την φίλη της να δοκιμάσει ένα… τσιγαριλίκι ωστόσο δεν άντεξε με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να λιποθυμήσει.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από καθηγητή του σχολείου που αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ αλλά και τους γονείς των δύο παιδιών.

Η μαθήτρια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου και νοσηλεύεται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία προχώρησε στη σύλληψη των δύο μαθητριών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός, κα Σοφία Ζαχαράκη, ζήτησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αντιδρώντας άμεσα στις πληροφορίες περί περιστατικού λιποθυμίας μαθήτριας από χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε σχολείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης, και κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναλαμβάνει δράσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων εξαρτήσεων αλλά και δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο της εισαγωγής νέων εκπαιδευτικών θεματικών που επεξεργάζεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση