HomeΚΡΗΤΗNέοι Δρόμοι: «Με δυο πρόσωπα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου»

Nέοι Δρόμοι: «Με δυο πρόσωπα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου»

"Ο Μενέλαος Μποκέας, ακολουθεί διπλή στρατηγική"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η παράταξη “Νέοι Δρόμοι” μετά το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το ενεργειακό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με μεγάλη μας λύπη είδαμε τις ανησυχίες μας να επιβεβαιώνονται σε ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα του Μαλεβιζίου: Τον σταθμό μετατροπής ηλεκτρικού ρεύματος του ενεργειακού κέντρου της Κορακιάς, που με τις ευλογίες και του Δημάρχου Μαλεβιζίου και έναντι υποσχέσεων για μελλοντικά «αντισταθμιστικά μέτρα», θα κατασκευαστεί στη Δαμάστα.

Ο κ. Μποκέας, ακολουθώντας διπλή στρατηγική, άλλη στην Αθήνα και άλλη στο Μαλεβίζι  παραδίδει ουσιαστικά τα όπλα. Από την αδιαπραγμάτευτη θέση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που ήταν κάθετα αντίθετη στο ενδεχόμενο κατασκευής του σταθμού μετατροπής στη  Δαμάστα, ο κ. Μποκέας εντελώς αυθαίρετα, θέτει ζητήματα αντισταθμιστικών οφελών για την περιοχή. Στην Αθήνα, πίσω από τις κλειστές πόρτες των υπουργικών συσκέψεων προχωρά σε διαπραγματεύσεις κατά το δοκούν. Στο Μαλεβίζι, ενώπιον των τοπικών φορέων και του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνει λόγο για «παρεξηγήσεις». Τι να πιστέψουμε;

Την ίδια ώρα, προσπαθεί με φτηνά επικοινωνιακά κόλπα να περάσει το «κλείσιμο» του ΑΗΣ Ληνοπεραμμάτων, ως δικό του κατόρθωμα! Μόνο που ο ΑΗΣ Ληνοπεραμμάτων μπορεί μεν να σταματάει τη λειτουργία του – κάτι γνωστό εδώ και χρόνια εξαιτίας της Κορακιάς – αλλά δεν κλείνει. Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης στη θέση του θα βρίσκεται το καλώδια διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ας σταματήσει λοιπόν ο κ. Μποκέας να παραπλανά συνειδητά τους πολίτες του Μαλεβιζίου. Και ας θυμηθεί τις σταθερές θέσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των τελευταίων ετών, θέσεις που έχουν ψηφιστεί και συνοψίζονται σε τρεις άξονες:

1) Ο Δήμος Μαλεβιζίου δεν επιτρέπει καμία απολύτως εργασία – αναβάθμισης ή άλλη – στον χώρο του ΑΗΣ Ληνοπεραμμάτων.

2) Ο σταθμός μετατροπής επιβάλλεται να παραμείνει στο επίσημα χαρακτηρισμένο (έπειτα από ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας και της ΠΕΔ Κρήτης) ενεργειακό κέντρο της Κορακιάς και όχι στη Δαμάστα. Εκεί ήταν η αρχική του θέση, εκεί και πρέπει να παραμείνει.

3) Ο χώρος του ΑΗΣ Ληνοπεραμμάτων πρέπει να αξιοποιηθεί σύμφωνα και με τον επίσημο χαρακτηρισμό της περιοχής ως «τουριστική» (από την Περιφέρεια Κρήτης, έπειτα από συνεργασία και με την προηγούμενη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου), αμέσως μόλις λειτουργήσει το ενεργειακό κέντρο της Κορακιάς.

Θέσεις οι οποίες έλειπαν από το σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου. Αξίζει δε να τονιστεί, ότι το σημερινό είναι το πρώτο ψήφισμα των τελευταίων ετών, που ΔΕΝ επιβεβαιώνει αυτές τις πάγιες θέσεις του Δήμου Μαλεβιζίου. Γιατί άραγε;

Ακολουθούν μερικές από τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του Μ. Μποκέα, ως υποψηφίου Δημάρχου Μαλεβιζίου.

Μενέλαος Μποκέας σε Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, Απρίλιος 2019: Να μην γίνει ο σταθμός μετατροπής στη Δαμάστα. Αυτός πρέπει να είναι ο ομόφωνος σχεδιασμός και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Που έχει προϋπάρξει.

Μενέλαος Μποκέας με Περιφερειάρχη Κρήτης, Απρίλιος 2019: Έθεσα το σημαντικό ζήτημα που εγείρεται στη Δαμάστα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μεταφορά του σταθμού μετατροπής στην Κορακιά.

Μενέλαος Μποκέας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, Ιούνιος ’19: Δεν μπορεί να γίνει για κανένα λόγο αποδεκτή η επιβάρυνση της Δαμάστας, αφού καταστρέφονται το φυσικό τοπίο και οι αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

Και η τελευταία δήλωση του Μ. Μποκέα ως Δήμαρχος πλέον Μαλεβιζίου, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη, Οκτωβρίου 2019: Ακούσαμε βέβαια τις προτάσεις του Υπουργού και του ΑΔΜΗΕ σε σχέση με μια βελτιωμένη πρόταση και προφανώς βάλαμε και στο τραπέζι πάνω τα ανταποδοτικά οφέλη που θεωρούμε ότι πρέπει να αποδοθούν στην περιοχή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση