HomeHL-9Αλέξης Τσίπρας: «Προχωράμε μπροστά για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής»

Αλέξης Τσίπρας: «Προχωράμε μπροστά για τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής»

H Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θέλει με επικοινωνιακό τρόπο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα τον μεταμορφώσουμε σε μία παράταξη μαζική λαϊκή σε ένα κόμμα μαζικό λαϊκό, δημοκρατικό χωρίς να βάζουμε face control σε όποιον έρχεται στις συγκεντρώσεις μας και στις οργανώσεις μας, διότι τώρα ξεκινάμε μία νέα μεγάλη πορεία ανασυγκρότησης, πορεία προς το λαό και θέλουμε να αντιστοιχίσουμε το ΣΥΡΙΖΑ τον κοινωνικό με το ΣΥΡΙΖΑ τον κομματικό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χθες το βράδυ από την πόλη του Ρεθύμνου τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως η παράταξη του, έβγαλε τη χώρα από τη χρεοκοπία και είναι μία παράταξη που ήρθε για να μείνει γιατί είναι η μόνη και αυτή που συγκρούστηκε με το παλιό πολιτικό σύστημα και σήμερα βρίσκεται στη θέση της αντιπολίτευσης.

«Να ξέρετε όλοι ότι εμείς αντιμετωπίζουμε αυτή την ετυμηγορία του λαού όπως λέει και η παροιμία, κάθε εμπόδιο για καλό, που σημαίνει πως θα αξιοποιήσουμε αυτό το χρόνο για να γίνουμε σοφότεροι από τις εμπειρίες που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως για να προετοιμαστούμε το διάστημα αυτό που έχουμε μπροστά μας, όχι για να ξαναγυρίσουμε στις θέσεις εξουσίας, αλλά για να αποδείξουμε πως έχουμε σχέδιο, ξαναγυρνάμε με πρόγραμμα για την προοδευτική διακυβέρνηση της επόμενης ημέρας,  για να οδηγήσουμε τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μία πορεία κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής».

Είπε, επίσης, μιλώντας για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι όλα όσα έλεγε προεκλογικά ήταν «…αέρας επικοινωνιακός και αέρας κοπανιστός. Όλα όσα έπαιζαν και προπαγάνδιζαν πριν τις εκλογές, όλα όσα είπαν στον ελληνικό λαό, από την ανάπτυξη που θα ερχόταν με φόρα 4% όπως έλεγαν την επόμενη μέρα, μέχρι τις φοροελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη που όσο τις είδατε εσείς άλλο τόσο τις είδαμε και εμείς, μέχρι τις λύσεις που θα έφερναν με μιας στο προσφυγικό.

Μέχρι και για τα μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας που όμως δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε 100 μέρες για να διαψευσθούν αυτές οι μεγάλες προσδοκίες όπως και ότι  το ωραίο σύνθημα για το επιτελικό κράτος δεν είναι τίποτε άλλο από την επιτελική ανικανότητά τους».

Βλέπουμε είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους συγκεντρωμένους πολίτες πως όλες αυτές τις μέρες,  μέρα με τη μέρα γίνονται πράγματα που αν γινόντουσαν επί της δικής του διακυβέρνησης δεν θα είχε αφήσει το μιντιακό σύστημα σε κλαρί χλωρό την κυβέρνηση.

«Σήμερα όμως υπάρχει μία απόλυτη σιωπή, αυτά τα βλέπουμε και έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας. Όπως βλέπουμε και μία χώρα η οποία ενώ ξανακέρδισε επί των ημερών μας, όχι μόνο την οικονομική της αυτοδυναμία τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τη δυναμική της στη γεωπολιτική σκακιέρα, μία χώρα που απέκτησε ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια και στη  νοτιοανατολική Ευρώπη, βλέπουμε  να γίνεται ξανά μία χώρα η οποία δεν παίζει παρά μόνο ρόλο κομπάρσου στις Διεθνείς εξελίξεις, που είναι κρίσιμες και δραματικές στην ευρύτερη περιοχή.

Με την Τουρκία να βρίσκεται στη Συρία και να βομβαρδίζει αμάχους και με πολεμικά πλοία δεκάδες εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου με γεωτρύπανα, να τρυπούν εντός της ζώνης αυτής και ταυτόχρονα βλέπουμε εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη χώρα μας να είναι απούσα από αυτές τις εξελίξεις.

Βλέπουμε να ξανά βυθίζουν αυτήν την περιοχή στην αστάθεια και την αβεβαιότητα και εμείς να είμαστε απών», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του έκανε λόγο για φωτογραφικές τροπολογίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «…σε φίλους επιχειρηματίες με αναπτυξιακό νόμο, βλέπουμε την πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, βλέπουμε την κατάργηση της Ελπίδας για αύξηση του κατώτατου μισθού όπως είχαμε προγραμματίσει εμείς τα προηγούμενα χρόνια ώστε να στηριχθούν οι αδύνατοι συμπολίτες μας. Βλέπουμε την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά βλέπουμε και την ανικανότητα στο προσφυγικό.

Όταν εμείς αφήσαμε τη Μόρια με 5.500 ανθρώπους σήμερα βλέπουμε να υπάρχουν 13.000 άνθρωποι και μάλιστα λένε ότι το πρόβλημα ήταν, ο ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπουμε επίσης την προσπάθειά τους στη σημερινή κυβέρνηση να συγκαλύψουν ένα τεράστιο σκάνδαλο στο χώρο της υγείας του φαρμάκου το σκάνδαλο της novartis και μιλάνε για σκευωρία και ταυτόχρονα βλέπουμε μία κυβέρνηση που διακρίνεται από ένα ιδιότυπο νέο συντηρητισμό και από διάθεση καταστολής», ανέφερε επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θέλει με επικοινωνιακό τρόπο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και αντί να λύσει τα προβλήματα που αφορούν τη διαβίωση των ανθρώπων που έρχονται στα νησιά της χώρας, κάνει επιχειρήσεις-σκούπα στα αγαπημένα της Εξάρχεια: «… εκεί που αδειάζουν καταλήψεις κτηρίων όπου μέσα υπάρχουν πρόσφυγες μανάδες και παιδιά».

Αναφερόμενος στη περίπτωση απαγόρευσης νέων κάτω των 18 ετών να παρακολουθήσουν την ταινία Joker ο Αλέξης Τσίπρας είπα χαριτολογώντας πως ένας σύντροφος από τους παρευρισκόμενους, θέλοντας να διακωμωδήσει την κατάσταση ζήτησε όσοι είναι κάτω των 15 ετών να φύγουν.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τελικά έχουμε μία κυβέρνηση Τζόκερ διότι πρώτα από όλα είναι σαν να έπιασαν το τζόκερ μιας και αφήσανε τη χώρα χρεοκοπημένη διαλυμένη, με ανεργία που είχε φτάσει το 28% μία χώρα που δεν είχε να πληρώσει συντάξεις, με ένα χρέος αρρύθμιστο που δεν είχαν καμία ελπίδα να βρουν λύση να το ρυθμίσουν και να βγουν από τα μνημόνια και μετά από 4,5 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι που χρεοκόπησαν τη χώρα αναλαμβάνουν να διαχειριστούν μία χώρα που έχει ρυθμισμένο το χρέος 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία και αυτό να είναι Τζόκερ».

Είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μία οικονομία που τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν φοροελαφρύνσεις στοχευμένες όμως δυστυχώς, «…εκεί που αυτοί θέλουν ενώ εμείς θέλαμε οριζόντια διανομή των πλεονασμάτων  στον πληθυσμό και όχι μόνο στο μεγάλο κεφάλαιο. Βεβαίως μας παρουσιάζουν τα έτοιμα χρήματα που διαχειρίζονται  αυτό το διάστημα ως δικά τους, προερχόμενα από αυτή την κυβέρνηση που φαίνεται πως έπιασε το τζόκερ».

Αυτή η υπόθεση σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δείγμα ακραίου νεοσυντηρητισμού, «… που μας γυρνάει στη δεκαετία του 50 και δεν είναι δυστυχώς το μόνο κρούσμα ακραίου νέο συντηρητισμού».

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «…την ώρα που τα ελληνικά μέσα δεν αφιερώνουν ούτε πέντε λεπτά για να αναδείξουν το σκάνδαλο, ένας ελβετικός τηλεοπτικός σταθμός με ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας μιάμισης ώρας ασχολείται αποκλειστικά με την Ελληνική πτυχή του προβλήματος, του παγκόσμιου σκανδάλου της novartis.

Και εκεί που θέλουν να μας πείσουν από τη Νέα Δημοκρατία ότι είναι σκευωρία και για όλα φταίει ο Ρασπούτιν, ξαφνικά βλέπουμε στις οθόνες της ελβετικής τηλεόρασης τον Φρουζή τον επικεφαλής της novartis στην Ελλάδα να βγαίνει και να αποκαλύπτει πως χρημάτιζε πολιτικούς και ταυτόχρονα βλέπουμε τον κύριο Γεωργιάδη, να βγαίνει και να παραδέχεται ότι η novartis μπορεί να χρημάτιζε γιατρούς και πολιτικούς αλλά ταυτόχρονα έσωσε και ζωές».

Σήμερα αναρωτιέμαι είπε ο κ. Τσίπρας αν ο κύριος Γεωργιάδης «…θα βγει να μας πει η novartis ποιους πολιτικούς χρημάτιζε και τι ακριβώς γνωρίζει ο ίδιος και γιατί δεν το λέει. Αναρωτιέμαι αν θα τη δώσει την απάντηση ο ίδιος ο κύριος Γεωργιάδης ή ο κύριος πρωθυπουργός,  ο οποίος μας παρουσιαζόταν ως μεγαλόθυμός που δεν έστειλε και εμένα στην προανακριτική επιτροπή,  μας έκανε δηλαδή μεγάλη χάρη μιας και έλεγε πιο πριν ότι εγώ, ήμουν ο αρχήσκευωρός της σκευωρίας. Η μοναδική σκευωρία του σκανδάλου ήταν ότι προσπάθησαν να μιλήσουν για σκευωρία και όχι για σκάνδαλο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κόσμο να έρθει κοντά στις οργανώσεις αλλά και στον τόπο τον διαδικτυακό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διότι: «…πλέον η ζωή μας έχει αλλάξει, επικοινωνούμε όλοι, ενημερωνόμαστε συντονιζόμαστε με ένα κινητό τηλέφωνο ή με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και αυτή είναι μία πραγματικότητα.

Γιατί λοιπόν να μην μπορούμε μέσω του διαδικτύου να συντονίζουμε την πολιτική μας δράση, γιατί να μην μπορούμε να καταθέτουμε τη γνώμη μας και να ψηφίζουμε αν χρειαστεί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», αναρωτήθηκε και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους,  στο  δύσκολο στοίχημα που πιστεύει ότι θα πετύχει και έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι «…να το αγκαλιάσετε και για αυτό σας καλούμε να καλέσετε και εσείς τόσους και άλλους τόσους πολίτες δημοκρατικούς και προοδευτικούς που δεν μας ενδιαφέρει αν κατάγονται από την αριστερά, αν ψήφιζαν από γεννησιμιού τους αριστερά, αν συμφωνούν στο 100% μαζί μας.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν συντονίζονται μαζί μας με τις δικές μας αξίες και προτάγματα, αν συντονίζονται με τις δικές μας επιδιώξεις».

Και μία βασική επιδίωξη τόσο του ίδιου όσο και του κόμματος τους είναι όπως ανέφερε, «Να πάμε ένα λιθαράκι προς τα μπρος την υπόθεση της χώρας και της προόδου της χώρας,  να δημιουργήσουμε συνθήκες προκοπής και Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση