HomeHL-WorldBrexit: Νέα μεγάλη ήττα για τον Τζόνσον

Brexit: Νέα μεγάλη ήττα για τον Τζόνσον

Φρένο στο πρόγραμμα- εξπρές έβαλε η Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόλις λίγα λεπτά κράτησε η… χαρά του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων. Γιατί μετά την πρώτη, μικρή νίκη του, ο πρωθυπουργός υπέστη νέα τεράστια ήττα στην υπόθεση του Brexit.

Το νομοσχέδιο για το Brexit πέρασε το στάδιο της δεύτερης ανάγνωσης, με 329 ναι και 299 όχι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια συμφωνία για το Brexit λαμβάνει υποστήριξη στη Βουλή των Κοινοτήτων. Το γεγονός όμως ότι ο Τζόνσον κατάφερε να φτάσει ένα βήμα πιο μακριά από ότι η προκάτοχός του, Τερέζα Μέι, αποδείχθηκε άνευ σημασίας έπειτα από λίγη ώρα.

Ακολούθησε ψηφοφορία, για το πρόγραμμα- εξπρές με το οποίο ήθελε η κυβέρνηση να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έγκριση του νομοσχεδίου του Brexit από τη Βουλή. Σε αυτή την ψηφοφορία, ο Μπόρις Τζόνσον υπέστη μία ακόμη ταπεινωτική ήττα, αφού με 322 κατά και 308 υπέρ, το πρόγραμμα- εξπρές απορρίφθηκε.

Ο Τζόνσον «παγώνει» το νομοσχέδιο για το Brexit

Μιλώντας αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε αυτό που είχε πει νωρίτερα. Είπε στους βουλευτές ότι θα βάλει στην άκρη το νομοσχέδιο για τη συμφωνία του Brexit. Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θέλει αναβολή και ότι θα συνεχίσει να συζητά με τους Ευρωπαίους ηγέτες μέχρι να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να δώσουν παράταση στο Brexit.

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα φύγουμε από την ΕΕ με αυτή τη συμφωνία, στην οποία η Βουλή των Κοινοτήτων μόλις έδωσε την έγκρισή της», τόνισε ακόμη ο Μπόρις Τζόνσον. Προτού γίνουν οι ψηφοφορίες, είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση καταψήφισης του προγράμματος- εξπρές θα απέσυρε το νομοσχέδιο και θα πίεζε για να γίνουν πρόωρες εκλογές.

iefimerida.gr 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση