Η απόφαση του Δικαστηρίου των Χανίων το οποίο εκδίκασε με την διαδικασία του αυτοφώρου την υπόθεση ξυλοδαρμού μιας δασκάλας από έναν πατέρα, ήταν καταπέλτης. Την ίδια στιγμή γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες καταδίκασαν, κάθε πράξη και μορφή βίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς την δασκάλα, η οποία αισθάνεται δικαιωμένη, μετά την άγρια επίθεση από πατέρα μαθητών, την περασμένη Παρασκευή, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Χώρας Χανίων.

Η εκπαιδευτικός, σε δήλωσή της, ευχαρίστησε όσους στάθηκαν στο πλευρό της μετά την εμπειρία που βίωσε, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή της για την στάση και την απόφαση των δικαστικών αρχών.

Η δικαιοσύνη έβαλε φραγμό στη βία στα σχολεία

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κ. Θεοδούλου: «Η δικαιοσύνη χθες με την απόφαση και τις ποινές που επέβαλε, έβαλε φραγμό στη βία στα σχολεία. Η ασφάλεια στη μόρφωση και την εργασία, αποτελούν δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ηλικίας και φυλετικών διαφορών.

Η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας για τα παραπάνω είναι ο μόνος δρόμος για να βαδίσουμε σε μια κοινωνία που θέλει να ονομάζεται πολιτισμένη.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους μου, όλους τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας (και ιδιαίτερα τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων), τους γονείς (Σύλλογο Γονέων 14ου Δ.Σ. Χανίων και την Ένωση Γονέων Δήμου Χανίων) και τους μαθητές μου.

Κατερίνα Θεοδούλου , δασκάλα στο 14ο Δ.Σ. Χανίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας έξι συνολικά κατηγορίες και συγκεκριμένα, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και εξύβριση κατά της δασκάλας, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της συζύγου του, παραβίαση δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι φυλάκιση τεσσάρων ετών, άμεσα εκτελεστή και χωρίς η υποβολή έφεσης να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση