Για δεύτερη μέρα βρίσκεται στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σήμερα περιοδεύει στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στα Σελλιά Αγίου Βασιλείου,όπου πλήθος κόσμου  του επιφύλαξε θερμή υποδοχή.

Στο περιθώριο της ανοιχτής ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας, έχοντας στο πλευρό του τον Ρεθυμνιώτη, πρώην Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.

Στις 7.30 το απόγευμα θα παρευρεθεί στην πλατεία Σοχώρας στην πόλη του Ρεθύμνου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Άνδρας επιτέθηκε φραστικά στον Αλέξη Τσίπρα

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας χθες το απόγευμα στις Μουρνιές έγινε δέκτης φραστικής επίθεσης.

Ένας νεαρός άνδρας πλησίασε το σημείο όπου γινόταν η ομιλία και φώναξε προς το μέρος του «Πουλημένε, Σήκω φύγε από εδώ».

https://www.youtube.com/watch?v=wVmc7A1JjZQ

Κάτοικοι της περιοχής αλλά και η προσωπική ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού απομάκρυναν τον νεαρό άνδρα από τον χώρο της εκδήλωσης με τον ίδιον τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει το θέμα τονίζοντας πως «εμείς δεν φοβόμαστε την διαφορετική άποψη».

Δείτε βίντεο από την ομιλία του κ. Τσίπρα στα Σφακιά

« Να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα λαϊκό με ρίζες στην κοινωνία»

Χθες ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στα Χανιά όπου κατά τη διάρκεια της περιοδείας του αναφέρθηκε στην ανάγκη «να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, με ρίζες μέσα στην κοινωνία και με ένα πρόγραμμα το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να ξαναβρεθεί η χώρα στην σωστή πλευρά της ιστορίας και να κυβερνηθεί όχι σε συνθήκες πίεσης όπως το 2015-2019 αλλά σε συνθήκες πλέον κανονικότητας, που εμείς την αποκαταστήσαμε».

tsipras-krhth1

Συνοδευόμενος από τους Παύλο Πολάκη, Ανδρέα Ξανθό, Γιώργο Σταθάκη και άλλων πρώην βουλευτών, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «είναι η 2η περιοδεία που κάνω στο πλαίσιο των εξορμήσεων για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας στην πορεία προς το συνέδριο που θέλουμε να κάνουμε, που θέλουμε να είναι ένα συνέδριο τομής, ένα συνέδριο μετασχηματισμού και ανασυγκρότησης».

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε ότι, «κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια να συναντήσουμε τον κόσμο που οκτώ χρόνια τώρα μας στηρίζει, δίνει τις μάχες στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, μάχες πολλές φορές ιστορικής σημασίας, με νίκες μεγάλες και με ήττες -έτσι είναι η ζωή έχει και νίκες έχει και ήττες, έχει ανηφόρες έχει και κατηφόρες- να συναντήσουμε αυτόν τον κόσμο και να του πούμε ότι “κοίτα να δεις, εμείς δεν θέλουμε να είσαι απλά ψηφοφόρος και χειροκροτητής στις συγκεντρώσεις, θέλουμε να μοιραστούμε την ευθύνη, να συγκροτήσουμε μια μεγάλη, πλειοψηφική παράταξη, της προόδου, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς”».

tsipras_xania_oktovris20199

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε, «δεν είναι απλό πράγμα στις μέρες μας, αλλά αξίζει τον κόπο να το κάνουμε, γιατί θέλουμε τα μέλη της παράταξης, τα μέλη του νέου ΣΥΡΙΖΑ να έχουν μερίδιο και δικαίωμα και στις αποφάσεις. Η μεγάλη εμπειρία που αποκτήσαμε από τη διακυβέρνηση θέλουμε να μετατραπεί σε σοφία και σε σχέδιο για την επόμενη μέρα».

tsipras_xania_oktovris20198

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Αργά ή γρήγορα θα φανούν οι μεγάλες διαφορές και οι συγκρίσεις θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για εμάς και αρνητικές για τη σημερινή κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να πω πολλά γι’ αυτά. Τις πρώτες 100 μέρες ήδη βλέπετε διαφορές».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση