HomeHL-CultureΑνακάλυψαν 30 μούμιες που ήταν θαμμένες για 3.000 χρόνια

Ανακάλυψαν 30 μούμιες που ήταν θαμμένες για 3.000 χρόνια

Δείτε το βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μεγαλύτερο αρχαιολογικό εύρημα των τελευταίων ετών θεωρούνται οι τριάντα μούμιες που βρίσκονταν θαμμένες για τρεις χιλιάδες χρόνια.

Η ανακάλυψη έγινε την περασμένη εβδομάδα στη νεκρόπολη του Ασασίφ, στην Κοιλάδα των Βασιλέων, στη δυτική όχθη του Νείλου. Οι σαρκοφάγοι τοποθετούνται χρονικά στην 22η Δυναστεία, γύρω στον 10 αιώνα π.Χ Οι μούμιες ήταν τυλιγμένες με ύφασμα και τοποθετημένες μέσα σε ξύλινες σαρκοφάγους. Βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση γιατί ήταν σφραγισμένες μέσα στις σαρκοφάγους.

“Αν κοιτάξουμε προσεκτικά, οι σαρκοφάγοι έχουν σφραγιστεί εξ ολοκλήρου. Δεν εντοπίσαμε κανένα ίχνος από τερμίτες ή από ανθρώπινο χέρι. Για αυτό και οι μούμιες θα είναι τέλειες”, εξηγεί ο γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Mostafa Waziri. Οι σαρκοφάγοι ήταν ζωγραφισμένες και σκαλισμένες με εικόνες που αναπαριστούσαν τη μεταθανάτιο ζωή.

Οι πρώτες ανακοινώσεις έγιναν στις 15 Οκτωβρίου από το υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, όμως οι σαρκοφάγοι ανοίχτηκαν μόλις το προηγούμενο Σάββατο. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανακάλυψαν μία αρχαία βιομηχανική περιοχή στην Κοιλάδα των Μαϊμούδων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση